ZNANJEM I VEŠTINOM DO POSLA: Uručeni sertifikati polaznicima stručnih obuka u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

01. 12. 2023. u 13:59

U OKVIRU završnog dela projekta „Učini nešto za sebe, bavi se onim što voliš“, u prostorijama Omladinskog kluba Kancelarije za mlade u Vrnjačkoj Banji uručeno je 36 sertfikata polaznicima devet besplatnih obuka stručnog osposobljavanja.

ЗНАЊЕМ И ВЕШТИНОМ ДО ПОСЛА: Уручени сертификати полазницима стручних обука у Врњачкој Бањи (ФОТО)

Opština Vrnjačka Banja

Ovim projektom, naime, 36 mladih Vrnjčana uzrasta od 17 do 35 godina pohađalo je besplatne obuke za deficitarna zanimanja poput auto-dijagnostičara, šminkera, manikira, masera, recepcionera, marketing specijalistu i knjigovođu, kao i kurseve za veb-dizajn i „Majkrosoft ofis“.

- Ovo je uspešan projekat i drago mi je što se veliki broj polaznika javio sa željom da usavrši svoja znanja i veštine. To je i dobra prilika mladima da znanje primene u privrednim društvima, a neki od njih su već pronašli zanimanje iako su još na studijama - rekao je predsednik opštine Boban Đurović uručujući serifikate.

Opština Vrnjačka Banja

 

Projekat je pokrenula vrnjačka Kancelarija za mlade uz finansijsku podršku Ministarstva turizma i omladine koje je izdvojilo 2,2 i ovdašnje lokalne samouprave sa milion dinara.

Kroz programe obuke i prekvalifikacije koje je sprovela lokalna Kancelarija za mlade do sada je prošlo više od 200 mladih Vrnjčana od kojih je 30 pronašlo posao u privatnim preduzećima ili pokrenulo sopstveni biznis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove