RADNICI I MEHANIZACIJA U ŠEST ULICA: Obnova i izgradnja parkirališta ublažava hronični problem parkiranja u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ

23. 11. 2023. u 14:52

NOVOSADSKO gradsko JKP „Parking servis“, privodeći kraju realizovanje ovogodišnjeg plana rekonstrukcije i izgradnje parkirališta u gradu, nastavlja nedavno započete radove u ulicama Pariske komune, Banatskoj, Filipa Filipovića, Omladinskog pokreta, Iva Ćipika, Stevana Hristića i braće Dronjak.

РАДНИЦИ И МЕХАНИЗАЦИЈА У ШЕСТ УЛИЦА: Обнова и изградња паркиралишта ублажава хронични проблем паркирања у Новом Саду

Z. Grumić

Na taj način se, koliko god je to moguće, proširuju parking-kapaciteti i ublažava hronični problem parkiranja automobila i drugih vozila. Obnovljenim i novim parkiralištima vozači takođe dobijaju znatno bolji komfor za svoje četvorotočkaše.

- „Parking servis“ ovim aktuelnim radovima nastavlja obnovu i izgradnju parkirališta koja nisu u zoni naplate. Time slušamo glas sugrađana i, gde god smo u mogućnosti, izvodimo radove – ističu za „Novosti“ nadležni u tom javno-komunalnom preduzeću.

Kada početkom iduće godine budu završeni planirani poslovi stanovnici Ulice braće Dronjak dobiće novih 26 parking mesta, pristupne saobraćajnice i javnu rasvetu, dok će u ulicama Stevana Hristića i Iva Ćipika biti izgrađeno ili rekonstruisano 78 parking mesta, od kojih su šest za osobe sa invaliditetom.

U ovoj godini koja je na izmaku, „Parking servis“ je ostvario niz investicionih projekata, među kojima je rehabilitacija odnosno rekonstrukcija 105 dotrajalih parkirališta na Bulevaru oslobođenja jedan od najvećih. Imajući u vidu da je u prethodnom periodu u tri faze rekonstruisao još ukupno 612 parking mesta, kao i da je u međuvremenu potpuno obnovljen kolovoz, taj najduži gradski bulevar dobio je potpuno novo ruho.

Obavljena je ove godine i kompletna rekonstrukcija parkinga u Ulici dr Ivana Ribara dr Ivana Ribara na Limanu. Na površini od oko 1.000 kvadratnih metara obnovljeno je 70 parking mesta kao i 100 kvadrata trotoara. Na tom prostoru postavljen je i parking za 30 bicikala.

„Parking servis“ je otvorio parking u Ulici Augusta Cesarca 9 i na taj način umnogome olakšao građanima, da svoja vozila ostave na uređenom i video nadzorom pokrivenim parking prostorom.

Ovu „NS bajk“ sezonu je obeležilo i stotinu novih bicikala kao i izgradnja više od 150 držača za bicikle, koje koriste Novosađani za parkiranje svojih dvotočkaša.

JKP „Parking servis” organizovanjem parkirališta (držača) za bicikle podstiče i afirmiše vožnju bicikla kao alternativni prevoz u gradu. Držači za bicikle namenjeni su svima onima koji voze svoje bicikle, kako bi na bezbedan i kulturan način mogli da ih parkiraju. U ovoj godini postavljeno je 195 držača (kapaciteta 400 bicikala) na više od 50 lokacija a ukupno do sada postavljeno oko 2.000 držača na više od 250 lokacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo