VEČERNJU ŠKOLU ZAVRŠILO 800 ODRASLIH: U Vršcu i Plandištu veliko interesovanje za program „Druga šansa“

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

20. 11. 2023. u 20:54

KROZ program „Druga šansa“, koji omogućava nezaposlenim osobama bez zanimanja i kvalifikacija da završe osnovnu školu, u proteklih desetak godina prošlo je oko 800 ljudi sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Vršcu.

ВЕЧЕРЊУ ШКОЛУ ЗАВРШИЛО 800 ОДРАСЛИХ: У Вршцу и Пландишту велико интересовање за програм „Друга шанса“

Foto: Grad Vršac

Samo ove školske godine na taj način je formalno obrazovanje počelo da nadgrađuje 46 polaznika, kako bi kasnije lakše mogli da dođu do posla.

Vršačka filijala NSZ ovaj program realizuje u OŠ „Paja Jovanović“ u Vršcu i u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u plandištanskom selu Hajdučica.

Svi polaznici imaju pravo na refundaciju putničkih troškova, čime je omogućeno da večernju školu pohađaju i meštani okolnih sela.

Funkcionalno obrazovanje odraslih se, inače, sprovodi u tri ciklusa. Prvi ciklus je od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, drugi ciklus je peti i šesti razred, a treći ciklus sedmi i osmi razred. Svaki ciklus traje jednu školsku godinu, s tim da nastava počinje 1. oktobra.

Raduje što su polaznici posle svakog završenog ciklusa pokazuju interesovanje da nastave školovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!