JUBILARNI „DANI BERBE GROŽĐA“ OBARAJU REKORDE: Prvog dana Vršac posetilo više od 20.000 ljudi (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

16. 09. 2023. u 13:45

JUBILARNI 65. „Dani berbe grožđa“ u Vršcu već prvog dana su oborili rekord.

ЈУБИЛАРНИ „ДАНИ БЕРБЕ ГРОЖЂА“ ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ: Првог дана Вршац посетило више од 20.000 људи (ФОТО)

Foto: Grad Vršac

Tradicionalnu manifestaciju je u petak, kada je nakon zvaničnog otvaranja koncert održala Tanja Savić, posetilo preko 20.000 ljudi.

Očekuje se da će večeras, kada koncerte imaju Sergej Ćetković i Tropiko bend, biti još veća poseta, dok se najveća navala očekuje u nedelju, kada će pevati Zdravko Čolić.

Među gostima ima i puno stranaca, koji su organizovano došli u Vršac. Tradicionalno, najviše je Rumuna, a došli su posetioci i iz Mađarske, Slovenije, Severne Makedonije, Republike Srpske...

Oboren je i rekord po broju tezgi na vašarskom delu Grožđebala (kako Vrščani zovu ovu manifestaciju). Ima ih 150 sa najraznovrsnijom robom. Među njima je i 25 vinara, mahom iz vršačkog regiona.

Takođe, oboren je i rekord po broju zainteresovanih devojaka za izbor za vinsku lepoticu, koji je održan u četvrtak, uoči Grožđebala. Prijavilo ih se 23, a organizatori su odlučili da pistom, umesto standardnih 13, prošeta 16 kandidatkinja. Za najlepšu je proglašena Milica Rajin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)