NEGOVANJE KULTURE SEĆANJA: Javna tribina posvećena Groblju streljanih u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

13. 09. 2023. u 11:36

U OKVIRU projekta „Oblikujemo budućnost učeći o prošlosti: Sećanje na kraljevački oktobar 1941. godine“, u kraljevačkoj NB „Stefan Prvovenčani“, u subotu, 16. septembra, od 17.30, biće održana javna tribina pod nazivom „Lokaliteti, mesta stradanja, memorijali i njihova uloga u negovanju kulture sećanja - primer „Groblje streljanih u Kraljevu 1941“.

НЕГОВАЊЕ КУЛТУРЕ СЕЋАЊА: Јавна трибина посвећена Гробљу стрељаних у Краљеву

G.Šljivić

Ovaj projekat, uz podršku kraljevačke lokalne samouprave, realiziju Zavičajno društvo Kraljevo i Udruženje za društvenu istoriju „Euroklio“ koje okuplja udruženja nastavnika istorije iz cele Evrope sa ciljem da promoviše nastavu istorije kao jedan od prioriteta u savremenom obrazovanju mladih.

Javnoj tribini, kako je najavljeno, prethodiće seminar za nastavnike i profesore istorije, kao i poseta „Groblju streljanih“, a naredni broj časopisa „Kraljevački zavičaj“ objaviće predloge za unapređenje trajnog statusa ovog memorijalnog kompleksa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove