HAJDE NA KOLAČE U SUTJESKU: Akcija udruženja Zorka 1333

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

07. 09. 2023. u 10:40

UDRUŽENjE žena Zoruka 1333 iz mesta Sutjeska u Srednobanatskoj opštini Sečanj, u saradnji sa rumunskom pravoslavnom crkvom, organizovalo je manifestaciju Hajde na kolače u Sutjesku, sa ciljem očuvanja bogate tradicije, kulture, jezika i recepata za kolače prabaka, baka i majki.

ХАЈДЕ НА КОЛАЧЕ У СУТЈЕСКУ: Акција удружења Зорка 1333

S.Mladenovski

Uz brojne goste iz svih delova Banata, na kolače su zvale žene iz Kuštilja, Uzdina, Ovče, Ečke, Boke, Sečnja i Sakalaša u Rumuniji, a osim promocije raznovrsnih kolača i poslastica, organizovana su i takmičenja za najukusniji kolač i najlepše opremljen štand sa slatkišima.

- Najukusniji kolač po tradicionalnom receptu umesile su žene, drugo mesto pripalo je damama iz Ečke i Sečnja, a treće iz rumunskog Sakaša - poručile su žene iz domaćeg udruženja Zoruka 1333, uz napomenu da su najlepše uredile štand gošće iz Kuštilja, Uzdina i Ovče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)