MUZIČKI SPEKTAKL U KIKINDI: Večeras i sutra prvi festival „Kikinda open air“ (foto)

R. Š.

26. 08. 2023. u 09:25

Dva koncerta na otvorenom prostoru očekuju Kikinđane ovog vikenda, ali će zbog vrhunskg kvaliteta izvođača u grad, sigurno, doći i publika iz drugih mesta.

МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ У КИКИНДИ: Вечерас и сутра први фестивал „Кикинда опен аир“ (фото)

Foto: R. Šegrt

Osim muzičara, privućiće ih i besplatno uživanje u nastupu vrhunskih muzičara, koji će u večeras i sutra, na dve lokacije, izvesti program prvog Festivala kulture „Kikinda open air“, koji organizuje Kulturni centar Kikinda. Organizator očekuje da će dvodnevni program pratiti više hiljada ljudi.

- Program će baciti u senku sve ono što je publika do sada videla i čula u našem gradu. Biće to nešto sasvim novo. Prvog dana, u subotu uveče, koncert će održati Gudačka reprezentacija Srbije, koju je okupio naš proslavljeni violinista Stefan Milenković. Oni će svirati u centru grada, ispred Spomenika žrtvama fašizma, na delu trga koji do sada nije korišćen za ovakve programe, ali mi želimo da pokažemo da je pogodan za slične sadržaje. Druge večeri, u nedelju uveče, na lokaciji Staro jezero, takođe na otvorenom, biće izvedena „Rok Opera“ pod vođstvom dirigenta i aranžera fedora Vrtačnika. Nastupiće Hor i orkestar SNP-a, novosadski „Big bend“ i solisti: Bojana Stamenov, Zoran Šandorov, Danka Adamov, Nikola Mijić i Mattia Zanatta. Oni će izvesti antologijske hitove rok muzike – najavio je Markovljev.

Oba koncerta počinju u 20 sati, s tim da će kapije Starog jezera biti otvorene tri sata ranije, jer će u subotu uveče na ovom mestu biti održan „Noćni bazar“. Ova prodajna iuložba, takođe se prvi put održava na ovom mestu, jer je do sada priređivana u centru grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao