ALEKSANDAR USPEŠNO OPERISAN: Tinejdžer sada nosi longetu i nada se da će uskoro moći lakše da hoda

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 08. 2023. u 19:07

SREDNjOŠKOLAC Aleksandar Petrović (16) iz Klačevice, kod Paraćina, operisan je na jednoj privatnoj klinici u Beogradu nakon što je, humanitarnom akcijom, prikupljeno blizu milion dinara, koliko je za tu operaciju bilo potrebno.

АЛЕКСАНДАР УСПЕШНО ОПЕРИСАН: Тинејџер сада носи лонгету и нада се да ће ускоро моћи лакше да хода

Foto: Privatna arhiva

Dečaka je operisao lekar iz Rusije Dimitrij Popkov, a zahvat je trajao nepuna tri sata.

- Doktor je zadovoljan operacijom, urađena je kako je planirao. Operisano mi je levo koleno i tetiva na desnoj nozi, a longetu moram da nosim mesec dana. Kontrola mi je zakazana 8. septembra – priča Aleksandar, koji već ustaje i pomalo hoda uz pomoć majke.

Kad skine gips i nakon vežbanja, dečak bi trebalo da može da savija levo koleno, što mu je do sada bila glavna prepreka da sam uđe u autobus i stigne do škole.

Ruski hirurg već je treći put operisao Aleksandra, i to sva tri puta uspešno. Pre toga, više operacija je imao na Dečjoj klinici u Tiršovoj, jer se ovaj hrabri dečak praktično od rođenja leči od artrogripoze, koja mu je onemogućavala hod. A kad se kretao uz nečiju pomoć, imao je velike bolove.

Situacija je sada daleko bolja i Aca očekuje da će se tokom septembra pridružiti svojim vršnjacima u srednjoj školi koju pohađa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima