OD IGRE U PARKOVIMA, DO GRADSKE LIGE: U Loznici počelo prvenstvo u malom fudbalu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

20. 07. 2023. u 14:52

Na terenima Osnovne škole „Kadinjača“ u Loznici počelo je gradsko prvenstvo u malom fudbalu u kom učestvuje više desetina mladih do 15 godina.

ОД ИГРЕ У ПАРКОВИМА, ДО ГРАДСКЕ ЛИГЕ: У Лозници почело првенство у малом фудбалу

foto V Mitrić

Oganizatori su, prvi put, otvoriti vrata i za sugrađane do 18 godina, pa se, praktično takmiče dve kategorije učesnika.

Kroz ova takmičenja prošlo je na stotine mališana iz grada na Štiri, a ovog leta, prema Popovićevim rečima, „uz i veliki broj učesnika je i mnoštvo gledalaca“.

- Sve je počelo kao dečja igra po parkovima sa željom da se deca, u to vreme, krajem devedesetih godina, odvoje od sega klubova, video igara i kladionica koje su tek tada uzimale maha - priča Popović, čije je otac Slavo bio jedan od najboljih fudbalera u gradu i omiljen sugrađanin. -Timovi su nosili obeležja po nekim znanim dobro zdanjima u svom delu grada, a i sada će biti slično.

Popović, koji je u sve ušao sa dosta ljubavi i entuzijazma, koji ga ne popušta, ističe da je ovo „sjajna prilika da se mladi, bar malo, odvoje od računara , mobilnih telefona i interneta i pojure, opet, za „bubamarom“.

Ova takmičenja su davno krštena rečima Gradska fudbalska liga. U međuvremenu je dodato je da je reč impuls, kako su nazvali Popovića, zbog njegove posvećenosti ovoj za mališane dragocenoj misiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave