U MANASTIRU SVETIH ARHANGELA KOD PRIZRENA: Umetničko udruženje Prizrenaca “Bistrica” organizovalo umetnički dečiji festival

D. Z.

14. 07. 2023. u 15:49

UMETNIČKO udruženje Prizrenaca “Bistrica” organizovalo jednonedeljni umetnički dečiji festival u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena koji se završava danas.

У МАНАСТИРУ СВЕТИХ АРХАНГЕЛА КОД ПРИЗРЕНА: Уметничко удружење Призренаца “Бистрица” организовало уметнички дечији фестивал

foto privatna arhiva

Festival čiji je cilj, prema rečima Radmile Knežević organizatora festivala, očuvanje kulturne baštine, istorije i tradicije ovog carskog grada i čitave pokrajine, nosi naziv “Filigrani”, a organizovan je za decu sa Kosova i Metohije starosti od 10 do 17 godina.

-Tokom trajanja festivala  imali smo sekcije glume, književnosti, slikarstva i muzike a ono što je najbitnije deca su pokazala veliko interesovanje za umetnost-istakla je Knežević.

Ona je napomenula da je ovo prvi festival umetnosti za decu ovog tipa na Kosovu i Metohiji.

Festival, koji je otvoren 10. jula, završava se danas muzičko scenskim prikazom “Arhangeli duša od Dušana”, a njegovu realizaciju pomogli su Ministarstvo kulture Republike Srbije i opština Prizren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!