KONAČNO ĆE MOĆI DA UKNJIŽE STANOVE Posle više od tri decenije rešen problem stanara jedne zgrade u Kikindi

R. Š.

22. 04. 2023. u 09:05

IZGRAĐEN pre 35 godina, nekadašnji stambeni Blok A1 u Mikronaselju, u Svetosavskoj ulici 161 u Kikindi, jedini u ovom gradu nije bio legalizovan, zbog imovinskih odnosa nad zemljištem na kojem se nalazi.

КОНАЧНО ЋЕ МОЋИ ДА УКЊИЖЕ СТАНОВЕ После више од три деценије решен проблем станара једне зграде у Кикинди

Foto R. Šegrt

Zbog toga vlasnici 134 stana duže od tri decenije nisu mogli da uknjiže svoje nekretnine, pa su pre godinu dana od lokalne samouprave tražili da, konačno, reši taj problem. Ovih dana vlasnicima nekretnina iz Gradske uprave je stigla dobra vest da je izvršena parcelacija zemljišta, tako da je zgrada legalizovana, a to znači da će oni moći da uknjiženje ne samo stambene jedinice, već i terase koje su naknadno događivali.

- Ovaj stambeni blok izgrađen je na pet katastarskih parcela koje su bile u vlasništvu NIS i Vlade Vojvodine. Krajem pretprošle godine prešle su u vlasništvo Grada Kikinde i bilo je potrebno planskim dokumentom formirati jedinstvenu parcelu na kojoj je zgrada. To je sada i urađeno - saopšteno je iz Gradske uprave.

Ova stambena zgrada, na kraju Mikronaselja, površine 13.000 kvadrata ima osam ulaza, sa 134 stana. Prvi su useljeni pre 35 godina. Zbog toga što zgrada nije bila legalizovana nekretnine je bilo malo teže prodavati, jer stanove nije bilo moguće staviti pod hipoteku.

- Procedura je trajala oko godinu dana, kako smo u aprilu 2022. i rekli predstavnicima osam Stambenih zajednica ovog Bloka, koji su tada tražili rešenje ovog problema - rekla je Jelena Bajić Ivetić, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, objedinjenu proceduru i izgradnju grada.

GRAD SNOSI TROŠAK

Stanari ovog bloka rešenje problema tražili su duže od 20 godina, ali su ranije dobijali samo obećanja. Lokalna samouprava platiće troškove legalizacije zemljišta, a stanari uknjiženje stanova.Vlasnici sada mogu Službi katastra nepokretnosti da podnesu zahteve za uknjiženje stanova, ali i terasa koje su neki u međuvremenu dogradili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...