PARK PRIJATELJSTVA ČEKA NOVE ZASTAVE: Posledica jakog vetra u Kikindi

R. Š.

12. 04. 2023. u 14:06

JAK vetar još u februaru pocepao je mnoge zastave istaknute na javnim ustanovama i objektima u Kikindi, pa tako i u Parku prijateljstva u centru grada.

ПАРК ПРИЈАТЕЉСТВА ЧЕКА НОВЕ ЗАСТАВЕ: Последица јаког ветра у Кикинди

Foto: R. Šegrt

Na ovom mestu, koje svedoči o decenijskom prijateljstvu Kikinde i norveškog grada Narvika, na tri jarbola bile su zastave Srbije i prijateljskog grada sa severe Evrope.

Međutim, košava ih je pocepala, a nadležne komunalne službe u martu su uklonile ostatke. I dok je drugima lako da oštećene zastave zamene novim, u Parku prijateljstva nove još uvek nisu istaknute, pa su svi jarboli već izvesno vreme prazni. Pretpostavlja se da je u toku nabavka, jer očigledno, gradske službe Kikinde, nemaju rezervne zastave sa grbom grada Narvika, tako da je park sada malo krnjeg izgleda.

Park prijateljstva formiran je 2019. godine, pored Spomenika internircima, koji je mnogo ranije podignut u znak sećanja na Drugi svetski rat i prijateljstvo koje je narod Norveške iskazao prema Kikinđanima koje su fašisti deportovali u logore u toj zemlji. Park ima 2.000 metara kvadratnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)