KATOLIČKI USKRS U KIKINDI: Misa, farbana jaja i svečano ukrašena crkva (FOTO)

R. Š.

09. 04. 2023. u 13:10

Veliki broj vernika katoličke veroispovesti, najviše Mađara, prisustvovalo je danas pre podne svačanoj misi u crkvi Svetog Franje u centru Kikinde, da proslave Uskrs.

КАТОЛИЧКИ УСКРС У КИКИНДИ: Миса, фарбана јаја и свечано украшена црква (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

U svečano ukrašenoj crkvi, sa mnogo cveća i sveća, svirale su orgulje, pevao je hor, a misu je predvodio župnik Laslo Beviz. Osim njega, praznik vernicima čestitali su Ramona Tot, članica Izvršnog odbora nacionalnog saveta mađarske nacionlne manjine, Melita Gombar, članica Gradskog veća za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici Mladen Bogdan predsednik Skupštine grada i Šandor Talpai, pomoćnik gradonačelnika.

- Neka nas ovaj praznik, kao simbol obnove i novog početka, podseti na važnost vere i osnaži duhovne vrednosti zajedništva. Međusobnog poštovanja, uvažavanja i tolerancije – poručila je Gombar.

Mladen Bogdan, predsedbik gradske skupštine je sugrađanima koji danas proslavljaju Uskrs, poželeo da praunik provedu u miru, blagostanju i ljubavi sa svojim porodicama. Ispred hrama je organizovana podela farbanih jaja, a za to su angažovani najmlađi članovi Dečjeg pozorišta „Lane“. Devojčice sa maskama zečeva, delile su crvena jaja, a drugoj deci i slatkiše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)