JUČE ČAK SEDAM KOVID-POZITIVNIH: U Paraćinu neočekivani dnevni skok potvrđenih infekcija

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 03. 2023. u 17:41

KOVID ambulanta Doma zdravlja u Paraćinu za odrasle pacijente evidentirala je juče neočekivani skok broja pacijenata kod kojih je testiranjem potvrđeno prisustvo virusa korona.

ЈУЧЕ ЧАК СЕДАМ КОВИД-ПОЗИТИВНИХ: У Параћину неочекивани дневни скок потврђених инфекција

Foto: Z. Rašić

Urađeno je trideset antigenskih testova od kojih je šest bilo pozitivno, a sa jednim pozitivnim pristiglim PCR nalazom, 21. marta potvrđeno je sedam novih kovid infekcija.

Ovaj porast jeste neočekivan i može biti slučajan, ali pokazuje da je korona virus još uvek prisutan mada je epidemija u martu stagnirala sudeći prema ukupnom broju kovid infekcija u ovom mesecu.

Od početka marta, zaključno sa jučerašnjim danom, u kovid ambulanti za odrasle obavljeno je 165 prvih pregleda, dok je virus potvrđen kod svega 25 pacijenata. Prethodnog meseca, u februaru, kovid ambulanta u Paraćinu je imala 465 pacijenata i 35 potvrđenih korona infekcija, dok je u januaru broj pregleda bio blizu hiljadu, a broj pozitivnih 42.

Ako ne bude više sličnih „iskoka“ kao što se desilo juče, trend opadanja kovid-brojki trebalo bi da se nastavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U KIKINDI PONOVO GREJU STANOVE: „Toplana“ uključila kotlove