U PETAK U SOMBORU: Centralno državno obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

J. L.

22. 03. 2023. u 14:45

CENTRALNO državno obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine biće održano u petak, 24. marta, na Trgu Svetog Đorđa u Somboru, sa početkom u 18 časova.

У ПЕТАК У СОМБОРУ: Централно државно обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији

foto: J.L.

Obeležavanju će prisustvovati najviši državni zvaničnici, predstavnici Vojske Srbije, Policije i verskih zajednica, te odati počast svim žrtvama NATO bombardovanja i borcima koji su hrabro branili svoju zemlju.  Pomen stradalima služiće Njegova Svetost, patrijarh srpski gospodin Porfirije.

Zbog organizacije Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, u petak 24. marta neće raditi pijace „U lancima“, „Zanatska“, „Mlečna“, „Cvetna“ i „Vašarište“, a tokom četvrtka i petka biće zatvoreno nekoliko ulica u gradskom jezgru.

U četvrtak, 23. marta, od 18 časova do petka, 24. marta, u 23.59 za saobraćaj biće zatvorene ulice Pariska, Dositejeva, Laze Kostića, Trg Cara Lazara i Veljka Petrovića, a u petak 24. marta, od 6 časova, za saobraćaj će biti zatvorene raskrsnica ulica Venac Radomira Putnika i Trg Cara Lazara, Njegoševa, pristup parkingu kod pijace, raskrsnica Venac Radomira Putnika i Nikole Vukićevića, Venac Živojina Mišića i Čitaonička, Venac Živojina Mišića i Venac Stepe Stepanovića.  Zbog toga nadležni apeluju na Somboce da u navedenom periodu uklone vozila iz navedenih ulica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a