OD BELE CRKVE DO STARE PALANKE KROZ LIVADE: Izgradnja nove biciklističke staze počinje u junu

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

22. 03. 2023. u 14:40

U OPŠTINI Bela Crkva sredinom ove godine počeće izgradnja biciklističke staze od sela Vračev Gaj do Stare Palanke, što će značajno unaprediti turističku ponudu te južnobanatske varošice.

ОД БЕЛЕ ЦРКВЕ ДО СТАРЕ ПАЛАНКЕ КРОЗ ЛИВАДЕ: Изградња нове бициклистичке стазе почиње у јуну

Foto: Udruženje Aurora

Reč je o investiciji od 200 miliona dinara, što predstavlja trećinu ukupnog godišnjeg budžeta opštine Bela Crkva. Finansijska sredstva obezbediće republička i pokrajinska vlada u sklopu promocije turističkih potencijala reke Dunav.

Buduća biciklistička staza će se nadovezivati na već postojeću stazu od Bele Crkve do sela Vračev Gaj. Biće dugačka 7,4 kilometara, a široka dva i po metra, i prolaziće kroz njive i livade.

- Projektom, koji smo sami uradili još pre nekoliko godina, predviđeno je da nova staza ne ide putnim pojasom, već iza sela, kroz atar. Gradiće se na odbrambenom bedemu i svima koji je budu koristili pružiće maksimalno uživanje u našem krajoliku. Na nju će se nadovezati i transevropska staza koja ide od Kovina do Stare Palanke, koja se nalazi na Dunavu. Tu se biciklisti uglavnom ukrcavaju na skelu, prelaze preko reke u mesto Ram i dalje nastavljaju svoj put kroz Srbiju – objašnjava Violeta Simić, predsednica opštine Bela Crkva.

Osim biciklista, predviđeno je da novom stazom saobraća i belocrkvanski turistički vozić, koji je za dve godine postao veoma popularan među turistima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)