PASARELA SUTRA STIŽE KOD „BRANKA“: U Paraćinu najavljeno postavljanje drugog pešačkog mosta

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 03. 2023. u 13:12

OD ČETIRI planirana pešačka mosta preko Crnice, čija je izgradnju ugovorila Opština Paraćin sa firmom „Stepkon“ Beograd, sutra će biti postavljen drugi.

ПАСАРЕЛА СУТРА СТИЖЕ КОД „БРАНКА“: У Параћину најављено постављање другог пешачког моста

Foto: Z. Rašić

Mostovi se grade i postavljaju fazno, pa su najpre usklonjena dva stara mostića kod Spomenika Branku Krsmanoviću i kod bazena „Prestiž“, da bi počela priprema terena za ugradnju novih.

Čelične konstrukcije novih mostova izrađuju se u fabrici u Staroj Pazovi i kod „Prestiža“ je već postavljen prvi most, a za sutra je najavljeno postavljanje drugog, kod popularnog „Branka“.

I ova druga pasarela, kao i prethodna, biće transportovana na poseban način i spuštena na pripremljeno mesto kranom, nakon čega sledi nastavak radova na prilaznim stazama, postavljanju ograde od leksana i električnim instalacijama, kako bi most bi spreman za korišćenje.

Ti radovi su u toku na prvoj postavljenoj pasareli, koja još uvek nije u funkciji. Kad radovi budu okončani i bude obavljen tehnički pregled, obe pasarele počeće da koriste građani, a izvođač radova moći će da nastavi realizaciju ugovora uklanjanjem naredna dva stara mosta, kako bi zamenili i njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri