STARICU UDARIO KAMIONET: U saobraćajnoj nezgodi povređena korisnica Gerontološkog centra u Mataruškoj Banji

G. ĆIROVIĆ

22. 03. 2023. u 12:16

U SAOBRAĆAJNOJ nezgodi koja se minule subote, oko 6.45 ujutro, pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila na parkingu Gerontološkog centra u Mataruškoj Banji, povređena je Velimirka Dugalić (81), korisnica usluga ove ugledne državne ustanove.

СТАРИЦУ УДАРИО КАМИОНЕТ: У саобраћајној незгоди повређена корисница Геронтолошког центра у Матарушкој Бањи

G.Šljivić

Kako saznajemo, nezgoda se dogodila kada je staricu, krećući se unazad, udario dostavni kamionet koji je tog jutra dopremio hleb u Gerontološki centar. Starica se, naime, nalazila iza vozila, i tom prilikom je zadobila povrede zbog kojih joj je najpre prvu pomoć ukazalo osoblje ove ustanove, a zatim je prevezena u Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu. Nakon što je zbrinuta, povređena Velimirka je na dalja ispitivanja transportovana u Klinički centar u Kragujevcu i, kako saznajemo, njeno stanje je stabilno i ona se dobro oseća.

Prema priči osoblja Gerontološkog centra, Velimirka je i u subotu, kao i svakog jutra, krenula u svoju redovnu šetnju. Kako se i zašto našla iza dostavnog vozila, međutim, nikome nije poznato.

- Korisnica naših usluga je samostalna i vitalna, i dozvoljeno joj je da ide u šetnju, što ona rutinski čini nekoliko puta tokom dana. I u subotu ujutro se, prema propisima, pre svog rutinskog izlaska uredno javila portiru. Zašto se kasnije našla na parkingu iza kamioneta koji je krenuo unazad nikome nije poznato, ali je tragedija srećom izbegnuta – kaže naš izvor iz Gerontološkog centra u Mataruškoj Banji.

Kako saznajemo, snimci sa kamera za video-nadzor Gerontološkog centra pokazuju da se u momentu nezgode starica nalazila u takozvanom „mrtvom uglu“ i da vozač nije mogao da je vidi.

- Kamionet se, srećom, kretao sporo – dodaje naš izvor. - Uviđaj su obavili pripadnici kraljevačke policije, a sada je najvažnije da se povređena Velimirka potpuno oporavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024