DAN POEZIJE U ZNAKU ANTIĆA I VINAVERA: Lepa akcija studenata Doma „Živojin Ćulum " u Novom Sadu

J. S.

22. 03. 2023. u 10:00

U AMFITEATRU Studentskog doma „Živojin Ćulum“ u Novom Sadu, studenti su juče kazivanjem stihova poznatih pesnika obeležili Svetski dan poezije.

ДАН ПОЕЗИЈЕ У ЗНАКУ АНТИЋА И ВИНАВЕРА: Лепа акција студената Дома „Живојин Ћулум  у Новом Саду

SD"Živojin Ćulum"

Studentkinja Kristina Kovačević sa Visoke škole strukovnih studija za vaspitače, recitovala je stihove Mike Antića „Pesma za nas dvoje“,a Aleksandra Mladenović sa odseka za srpsku književnost Filozofskog fakulteta, govorila je pesmu Stanislava Vinavera „Mi se čudno razumemo“,dok je Uroš Lazović, student glume, kazivao stihove strofe Jovana Nikolića „Kad je sve volim“.

Lazoviću se na kraju programa pridružio kolega sa Akademije Vladimir Merei i zajedno su izveli pesmu „Srce“ Ekaterine Velike. Obeležavanju svetskog dana poezije pridružili su se i studenti koji su sa svojih terasa svojih soba recitovali omiljene stihove.

Student animacije Manuel Zaković iz Kule nada se da će u amifetaturu biti još programa.

- Živim u domu i radujem se što imamo priliku da predstavimo svoje talente i interesovanja. Čestitam kolegama, ulepšali su nam dan.- rekao je ovaj mladi Kuljanin

Obeležavanje Svetskog dana poezije organizovao je SC“ Novi Sad“ uz podršku Studentskog kulturnog centra.

U studentskom domu „Živojin Ćulum“ borave 372 studenata, od kojih 60 studira na Akademiji umetnosti.Dom raspolaže sa dve muzičke prostorije koje su opremljene klavirima i ateljeom za studente slikarstva i vajarstva.Po rečima Mirjane Evander, stručnog saradnika u ovom studentskom domu,Novi Sad neprestano investira u unapređenje smeštaja i ishrane za sve studente.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Izmene u saobraćaju zbog radova na pojedinim putnim pravcima