RADIĆIMA NOVI KROV OD OPŠTINE: Pomoć porodici iz Srbobrana kojoj je izgorela kuća

Z. Rajić

22. 03. 2023. u 12:00

LOKALNA samouprava pomoći će da porodica Radić iz Srbobrana, kojoj je prošlog meseca izgorela kuća, na zgarištu podigne novi krov.

РАДИЋИМА НОВИ КРОВ ОД ОПШТИНЕ: Помоћ породици из Србобрана којој је изгорела кућа

foto Privatna arhiva

 Radovi bi, kako je najavljeno, trebalo da počnu u aprilu.

 To se čulo kad su Radiće u njihovom privremenom smeštaju posetili predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački, njegov prethodnik na toj funkciji i sadašnji zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški i član Opštinskog veća za oblast socijalne zaštite dr Ilija Gazepov.

   Supružnici Siniša Radić i Monika Bertok, sa dvojicom sinova, izgubili su dom u požaru koji je izbio 5. februara u popodnevnim satima, kad su ukućani bili na okupu. Jedan od naslednika, Igor Radić, kaže da porodica do danas nije otkrila gde je i kako buknuo plamen, koji je od kuće ostavio samo zidove.

   - Komšije su brzo reagovale, pozvale vatrogasce i učestvovale u gašenju vatre. Sve nam je uništeno, ali srećom niko nije povređen niti se požar proširio na okolne kuće, koje su vrlo blizu – navodi Igor.

   Siniša, glava porodice, bavi se poljoprivredom, supruga je zaposlena u fabrici, kao i sinovi, od kojih jedan radi u Vrbasu, a drugi u Staroj Pazovi.

   Radići su se odjednom našli na ulici, ali je lokalna vlast odmah priskočila u pomoć i smestila ih u stan koji je u vlasništvu Opštine.

STARI TEMELjI NAJDRAŽI

   Porodici Radić je požar progutao dom u Moravskoj ulici, a zbrinuti su u stanu u Šumadijskoj. Predsednik Opštine napominje da im tu boravak nije vremenski ograničen.

   - Dobro nam je u tom stanu, koji ima 50 kvadrata, ali ipak želimo  što pre da se vratimo na stare temelje, jer smo tamo svoji na svome – kaže Igor.    

   - Obezbedili smo im privremeni krov nad glavom dok se njihov oštećeni objekat ne sanira. Lokalna samouprava preuzeće najveći teret na sebe da porodica sagradi kuću na mestu one koja je izgorela. Izdvojićemo veći deo novca iz opštinskog budžeta za kupovinu materijala potrebnog da se njihov dom obnovi, jer je to i naša obaveza – istakao je Debeljački.

   On je rekao da su se javili pojedini privrednici, spremni da priteknu u pomoć unesrećenoj porodici, a pozvao je i druge preduzetnike da se uključe u akciju, kao i sve dobre ljude, jer, kako je naglasio, svaka vrsta pomoći je dobrodošla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!