POMOĆ NEONATOLOGIJI: Subotički bajkeri donirali okimetre za bebe

J. L.

20. 02. 2023. u 15:08

SUBOTIČKI bajkeri iz ekipe "Mrak" donirali su Odeljenju neonatologije Opšte bolnice aparate za merenje koncentracije kiseonika i srčanog rada kod beba - pulsne oksimetre, kao i posteljinu i garderobu za novorođenčad.

ПОМОЋ НЕОНАТОЛОГИЈИ: Суботички бајкери донирали окиметре за бебе

foto:J.L.

- Učestvujemo u brojnim humanitarnim akcijama, uvek smo tu za sve kojima treba pomoć.  Ovoga puta prikupili smo novac i kupili četiri pulsna oksimetra za potrebe Odeljenja neonatologije. Obezbedili smo i 18 kompleta posteljine i ćebad za bebice, kao i nešto garderobe - kaže Snežana Racić, vođa ekipe "Mrak".

Pulsni oksimetar je aparat koji služi za merenje koncentracije kiseonika i srčanog rada preko kože, tako da nije invazivna metoda i bebama se ne vadi krv. Kako je u pitanju potrošni materijal, to je nešto što  je uvek potrebno.

-Divno je imati ovakve prijatelje koji razmišljaju o nama i o bebama. Oni su izdvojili novac i vreme, te nam nabavili i dopremili pulsne oksimetre. Takođe, dobili smo posteljinu za dečje krevetiće, ćebad i garderobu za naše bebe, a i to nam je uvek potrebno - zahvalila se dr Branka Milisavljević, načelnica Odeljenja neonatologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!