POMOĆ LJUDIMA OSNOVNI MOTIV; Zrenjaninski Crveni krst nastavlja da bude na usluzi građanima

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

11. 01. 2023. u 19:25

ČLANOVI Crvenog krsta u Zrenjaninu,  vođeni željom da olakšaju  ljudsku patnju, štite život i zdravlje i obezbede poštovanje ljudskog bića, marljivo su radili na sprečavanju bolesti i unapređenju zdravlja i socijalne sigurnosti, uz osećaj solidarnosti prema svima kojima su potrebni pomoć i zaštita.

ПОМОЋ ЉУДИМА ОСНОВНИ МОТИВ; Зрењанински Црвени крст наставља да буде на услузи грађанима

Crveni krst Zrenjanin

Tokom 2022. godine ostvareno je  52.500  volonterskih sati, a kao podršku zdravstvenom sistemu u sprovođenju masovne vakcinacije utrošili su 4.300 časova.

- U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Zrenjanin je organizovao i sproveo 51 redovnu i 13 vanrednih akcija dobrovoljnog davanja krvi, na koje se odazvalo 2.778 davalaca a tokom kojih je prikupljeno 2.472 jedinice krvi - ponosna je na ove podatke Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu, uz konstataciju da je to za 509 jedinica više nego u prethodnoj godini i napomenu da su 462 osobe po prvi put dale krv i pridružile se najhumanijoj porodici davalaca krvi.

Zanimljiv je i podataka da je tokom 2022. godine, u Narodnoj kuhinji podeljeno 65.500 toplih obroka i da je svakog radnog dana 262 korisnika dobijalo topli obrok, a za dane vikenda distibuirano je 8.094 kg konzerviranih namirnica.

- Osim na distributivnom punktu u Zrenjaninu, podela paketa hrane i proizvoda za održavanje higijene licima u stanju socijalne potrebe je organizovana i u naseljenim mestima a ukupno je distribuirano preko 150 hiljada kilograma humanitarne pomoći, kojim je  obuhvaćeno 1.847 porodica i 5.663 pojedinaca - dodaje Aleksandra Tanasijević.

25 OBUKA I TRI KAMPA

 Mladi volonteri iz Zrenjanina i okolnih mesta, uz nesebičan rad i angažovanje, obučavali su se kroz 25 organizovanih obuka i tri kampa.

Ove i brojne druge akcije Crvenog krsta u Zrenjaninu, osim zaposlenih sprovelo je 150 mladih i oko 180 starijih volontera. U toku protekle godine, organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin se priključilo 80 mladih volontera.

- Nama je velika čast da učestvujemo u aktivnostima Crvenog krsta i uvek smo tu kada se treba brzo organizovati - uglas poručuju mladi volonteri koji su uspešno završili sve neophodne obuke.

Čak 339 vršnjačkih edukacija

Ova brojka dovoljno govori o angažovanju vršnjačkih edukacija u osnovnim i srednjim školama u Zrenjaninu, a obuhvaćeno je i 808 maturanata iz osam zrenjaninskih srednjih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku