MILICA „DONELA“ ANDREU: Devojčica prva šabačka beba u 2023. godini, od grada dobila 100.000 dinara i poklone

V. M.

03. 01. 2023. u 23:12

Prva beba rođena u Novoj godini,iz šabačkog kraja, u ovdašnjoj bolnici, je devojčica Andrea, koju je, i njenu majku Milicu Jevtić, posetio gradonačelnik, dr Aleksandar Pajić, i uručio poklon vaučer grada Šapca u iznosu od 100 hiljada i druge prigodne poklone.

МИЛИЦА „ДОНЕЛА“ АНДРЕУ: Девојчица прва шабачка беба у 2023. години, од града добила 100.000 динара и поклоне

foto:V.Mitrić

- Ove godine iz budžeta grada opredeljeno je ukupno 30 miliona dinara za isplate majkama za prvorođeno, drugorođeno i svako naredno dete, dok je za nabavku paketa za novorođenče izdvojeno četiri miliona dinara. Lane smo imali neznatno veći broj rođene dece u odnosu na 2021. godinu i voleo bih da broj rođenih beba u 2023. godini bude veći od prethodne - kaže gradonačelnik.

Devojčica Andrea teška je 3.830 grama, dugačka 54 centimetra i drugo je dete Milice Jevtić.

Dr Marija Vujković, dežurni lekar u porodilištu, navela je da se trend porasta rođenih beba nastavlja u novoj godini, te da su za prva dva dana 2023. godine rođene tri bebe, a da uskoro očekuju još jednu. Ona je podsetila da je najveći broj rođenih beba za jedan dan u 2022. godini bio devet.

BONUS VIDEO - TRADICIJA KOJA DECI VRAĆA OSMEH NA LICE: Ulica otvorenog srca i ove godine u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)