ŠTRAUS, UŽIČKO I KONSTRAKTA: U Kikindi održana 15. „Maturantska parada“

Рада Шегрт
Rada Šegrt

20. 05. 2022. u 14:35

Blizu 400 maturanata iz sve četiri srednje škole u Kikindi odigralo je u petak u podne svoj maturantski ples ispred Gradske kuće. Bila je ovo 15. “Maturantska parada” u ovom gradu, u kojoj je do sada učestvovalo ukupno 6.100 srednjoškolaca.

ШТРАУС, УЖИЧКО И КОНСТРАКТА: У Кикинди одржана 15. „Матурантска парада“

Foto: R. Šegrt

Sadašnja generacija najpre je zaplesala po taktovima Štrausovog "Slepog miša", onda su se uhvatli u “Užičko kolo”, a na kraju su zaigrali i zapevali po tekstu i ritmu Konstrakte.

Zajedno sa svojim drugarima iz razreda plesala je Jelena Lovrić maturantkinja Gimnazije “Dušan Vasljev”. Ona planira da upiše pravni fakultet, ali još nije odlučila da li će to biti u Novom Sadu ili Beogradu.

- Želja mi je da studiram u Beogradu. Gimnaziju ću pamtiti, prvenstveno, po razredu koji je od prve godine bio složan. Pamtiću je i po dve godine korone, koju smo uspeli zajedno da prebrodimo i na kraju da dođemo do ovog plesa koji smo željno išekivali – rekla je Jelena.

Kako je saopštio je Marko Markovljev, koji je organizovao i prvi ples maturanata u Kikindi, do sada je na ovja način ispraćeno 15 generacija srednjoškolaca.

Sa maturantima su plesali i gradski funkcioneri, a gradonačelnik Nikola Lukač poželeo im je sreću, i savetovao da ni tokom studija ne zaborave svoj grad. Lukač je poželeo da se nakon završenih fakulteta sadašnji maturanti vrate u svoj grad.

- Pratite vaše snove, ali ne zaboravite svoje grad, svoje roditelje i profesore – savetovao je Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda