HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa "Žao mi je!"

Novosti online

25. 05. 2024. u 21:27

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a do njih nikako da dođe zbog brojnih zdravstvenih tegoba španskog tenisera. A onda, nova porcija drame, u Parizu...

ХИТНА РАФИНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ НА РОЛАН ГАРОСУ: Рафаел Надал саопштио велику вест! Све је почео са Жао ми је!

Foto: Printskrin

Konferencija za medije bila je zakazana za 13 časova. Mnogi novinari su i pre toga bili na svojim mestima, čekajući rekordera ovog grend slema.

A onda, jedan popodne i - Rafe nema.

Jedan i pet. Jedan i deset. Nema ga.

Nema ga ni u 13.15.

Ali, oko 13.20, pojavio se.

Nestrpljenje je dostiglo vrhunac, a onda je Nadal iznenadio sve prisutne.

- Većinsko je mišljenje da je ovo moj poslednji Rolan Garos, ali ja to ne mogu da kažem sa 100% sigurnosti, žao mi je! Ne mogu da predvidim budućnost, niti sam u mogućnosti da kažem šta bi moglo da se desi, a mislim da su to dobre vesti po mene. Prosto, ne želim da budem taj koji sam sebi zatvara vrata - započeo je Rafa.

Gotovo u dahu je dodao:

- Uživam da igram tenis, putujem sa porodicom i uživam sa njom, a ne zna kako ću reagovati na nastupe sa sve manje ograničenja. Mislim... Ovo mesto (Pariz, Rolan Garos), za mene je magično. Ne želim da budem tu samo sa osećam da sam, eto, tu došao na jednu nedelju. Ne želim, sa druge strane, ni da sumnjam u ebe. Nisam igrao maltene dve godine, a onda sam se opet povredio. Možda ću se još jednom povrediti i onda reći "e, ovo nije bilo vredno toga". Danas se, međutim, osećam malo drugačije, jer imam sve manje ograničenja, naročito u odnosu na pre tri nedelje, ali mi iskustvo kaže da uvek postoji mogućnost da se ono (povrede) ponovo dogodi.

O činjenici da igra protiv Zvereva u prvom kolu

- Igrao sam "Parćis" (španska verzija "Ne ljuti se čoveče") kada su mi rekli da mi je Aleksander Zverev prvi rival. Nisam nosilac, pa tako nešto i možete da očekujete. Takve stvari, prosto, morate da prihvatite. Ne nam da li je to "manjak sreće", "loše". A priori ovo nije dobar žreb, jedan je od najgorih. Mislim, Zverev stiže posle osvajanja mastersa u Rimu - kaže Rafa.

O nadanjima da će igrati i 2025. godine

- Madrid jesam odigrao poslednji put, ali nisam ove godine (zbog povreda) nastupio na nekim turnirima na kojima sam želeo. Moraću da istražujem koliko daleko mogu da dougram (što se tiče učešća na raznim turnirima).


O različitom stanju u odnosu na povredu 2022.

- Pa, ta povreda stopala je drugačija od sadašnjih problema, i to prilično. Jer, tada sam napustio Rim hramljući, ali mi je nivo tenisa bio tu, prisutan. Stopalo mi jeste "otkazalo", ali mi je ipak omogućilo da igram iako sam se po završetku turnira (Rolan Garos, osvojen nakon što je Đokovića pobedio u četvrtfinalu, Zvereva u polufinalu (predaja Nemca pred drugi uzastopni taj-brejk, te pobeda nad Rudom u finalu, prim. aut.) osećao (fizički) očajno. Tada sam bio nosilac (došao je kao peti na ATP listi u Pariz, prim. aut.), sada nisam. Ovih nekoliko nedelja sam bio prilično ograničen u smislu mogućosti da treniram, zbog problema sa kukom i trbušnim mišićima. Igrao sam sa vrlo malo mobilnosti i to je uticalo na moje dnevne rutine. Uzbuđen sam što sam ovde, ali sam i svestan da je ovo utopija. Ipak, da nisam imao bar malo nade da mogu da igram dobro, ne bih ni dolazio.


O pobedama na treninzima

- One mi govore da nisam daleko. Nisam osoba koja živi u samoobmanama, štaviše, prilično sam kritičan prema samome sebi. Ali, postajem konkurentan dobrim i važnim ljudima u tenisu. Šteta je što smo tako blizu početka turnira i što se sve ovo desilo u tako kratkom vremenskom periodu. Ovo je moja prva nedelja (posle dugo vremena) da igram tako što razmišljam samo o loptici i malo čemo drugom. Proveo sam mnogo vremena misleći o tome koji pokret smem da napravim, a koji ne smem. U Rimu je to bila katastrofa. Probao sam (da igram), a da nisam bio spreman psihički, i onda vas to podriva iznutra. Ali, sada treniram bez mnogo bola.

Uostalom, to je i dokazao danas na trening meču, "pobedivši" Holgera Runea sa 7:5, 2:0.

"Neću oproštaj od Rolan Garosa u 2024!"

- Ako neko želi da mi priredi neki oproštaj na terenu (Rolan Garosa, u slučaju poraza)... iskreno, ja verujem da će se to prirodno dogoditi između mene i publike. Ne želim da zatvaram vrata pred budućnošću, iz prostog razloga jer to nije neophodno. Ako se ne budem vraćao ovde da igram, sigurno ću se vraćati iz drugih razloga. A ako se vratim da igram, neka mi odaju počast sledeće godine - zaključio je Rafael Nadal, koga su danas prepune tribine pariskog teniskog centra pozdravile ovacijama.

Ako vas Novak Đoković i Rafael Nadal zanimaju, sve najnovije i najvažnije vesti o njima, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)