BITI ILI NE BITI ZA NIŠLIJE Joksimović: Moramo da rešavamo svoj konačni status

Александар Илић
Aleksandar Ilić

23. 05. 2024. u 17:45

U 37. kolu Super lige Srbije, odnosno 7. kolu plej-aut faze ovog takmičenja, fudbaleri Radničkog gostuju u Novom Pazaru istoimenoj ekipi. Ekipa sa Čaira i pred ovaj meč fokusirana je isključivo na sebe, a put Pazara ide sa željom da zabeleži pozitivan rezultat, istakao je šef stručnog štaba Radničkog Dejan Joksimović.

БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ ЗА НИШЛИЈЕ Јоксимовић: Морамо да решавамо свој коначни статус

FOTO: A. Ilić

– Moraćemo u ovoj poslednjoj utakmici da rešavamo naš konačni status, ne obazirući se na rezultate drugih utakmica. Očekuje nas jedna kvalitetna ekipa koja u svom sastavu ima igrače poput Ljajića, Sume, Šćepovića, golmana Mirkovića, Sisea. To je tim koji je od starta bio projektovan da izađe u Evropu. Igraju kod kući tu poslednju utakmicu, rasterećeni, bez neke obaveze da moraju da dođu da rezultata. Sa kvalitetom koji poseduju verovatno će motiv biti da pobede i tako se oproste od svojih navijača. Sa druge strane nama je matematički potreban jedan bod, a da bi došli do rezultata moramo da imamo, pre svega, pravi pristup, sve ono što nam je nedostajalo u nekim prethodnim utakmicama, da sa adekvatnom dozom želje probamo da dođemo do tog pozitivnog rezultata kojim ćemo ostvariti cilj i obezbediti opstanak u Super ligi.

Trener Joksimović neće moći da računa na sve igrače, pošto je spisak povrđenih, nakon poslednjeg treninga, proširen.

–Situacija nije sjajna, ja sam pričao i ranije da mi imamo dosta problema što se tiče povreda. Smajlagić, Faj, Ado, Čolović su povređeni, Stajić se oporavio, videćemo koliko ćemo moći da ga koristimo. U svakom slučaju mislim da imamo dovoljno kvalitetan roster i da će igrači koji budu dobili šansu dati svoj maksimum i ono što je potrebno da dođemo do zacrtanog cilja.

Motiva pred duel u Novom Pazaru kako kaže, jedan od iskusnijih, prvotimaca Marko Petković, ima na pretek.

–Svesni smo toga da nismo bili na našem nivou u prethodna dva meča. Mislim da smo sačuvali dovoljno energije i silno smo motivisani da završimo sezonu u pozitivnoj atmosferi, sa pozitivnim rezultatom. Što se tiče te istorije do sada, tako se namestilo, možda će to biti motiv više za nas. Prošli put smo bili blizu tog cilja i sada ćemo dati sve od sebe da se vratimo sa tri boda u Niš, ističe on.

Susret 37 kola Super lige Srbije, Novi Pazar – Radnički, na programu je u petak, 24. maja od 18:30 časova na gradskom stadionu u Novom Pazaru. Glavni sudija ovog duela biće Jovan Šegrt.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)