OVO JE PRAVI NOVAK ĐOKOVIĆ: Pobeda koja hrabri pred Rolan Garos

Александар Илић
Aleksandar Ilić

23. 05. 2024. u 19:08 >> 19:10

NOVAK Đoković se plasirao u polufinale ATP turnira u Ženevi. On je u četvrtfinalu rezultatom 2:0 (7:5, 6:1) savladao Talona Grikspora i teren koji je bio u jako lošem stanju.

ОВО ЈЕ ПРАВИ НОВАК ЂОКОВИЋ: Победа која храбри пред Ролан Гарос

FOTO: Profimedia

Sam meč dosta je kasnio zbog kiše, počeo je nekoliko časova nakon planiranog vremena, a ni sam tok nije bio ništa manje komplikovan. 

Čuvali su Srbin i Holanđanin svoje servise. U petom je dve prilike da rivalu oduzme servis imao Nole, ali je usled lošeg stanja šljake proklizao,  a tokom meča je u više navrata prokomentarisao "neverovatno", "oranica"... U osmom je brejk šansu imao Grikspor, a kulminacija drame viđena je u 11. gemu. 

Prethodno je tri puta priliku da oduzme Novaku servis imao Holanđanin, uspeo je dobrim servisima da se odupre Novak, da bi potom nakon 40:0 rival uveo gem u razliku, a iz petog pokušaja Srbin je došao do prednosti i nakon toga prvog seta - 7:5. 

teren 

Gde je stao Novak u prvom, nastavio je u drugom setu. Odmah na startu lišio je rivala servisa, a potom na svoj potvrdio sjajnu igru. Raspala se nakon toga igra Grikspora, a Novak je nakon dugo vremena zaličio na onog iz prošle sezone koji je osvajao turnire širom sveta. Lako je Srbin pogađao, a činilo se da svakim Noletovim poenom njemu motivacija pada, te je najbolji igrač planete upisao laku pobedu i plasman u polufinale.

Novak Đoković u polufinalu igra protiv Tomasa Mahača, trebalo bi da taj meč bude na programu sutra od 14:30.  

NOVAK ĐOKOVIĆ - TALON GRIKSPOR  7:5, 5:1

5:1 - Novak je na gem od polufinala. Grikspor servira za ostanak u meču. 

4:1 - Probudio se Grikspor, dobio gem u drugom setu. 

4:0 - Dve brejk šanse imao je Grikspor na servis Đokovića, spasao ih je srbin i ne samo to, već dobio gem. 

3:0 - Treći brejk u nizu za Đokovića, deluje dosta motivisanije Srbin koji po svemu sudeći želi što pre da završi meč. 

2:0 - Veoma brzo potvrđuje Novak brejk. 

1:0 - Gde je stao u prvom, nastavio je Novak u drugom setu. Napravio je na startu brejk. Deluje da je uspeo da slomi Holanđanina koji sada ne izgleda toliko poletno i motivisano kao malopre. 

PRVI SET 7:5

7:5 - Sada tri vezane set-lopte za Đokovića. Koristi već prvu 

6:5 - U pravo vreme Đoković je došao do tri brejk prilike.  Sada isto čini i Grikspor. Uspeo je da uvede gem u izjednačenje. Potom još jednom brejk šansa za Srbina, četvrtu ne koristi, a peta je bila sreća. 

5:5 - Vraća istom merom Novak. Spasao je usput tri vezane brejk prilike. 

4:5 - Osvaja Grikspor još jedan servis. 

4:4 - Zakomplikovao je na svoj servis Novak, rivalu je dao 15:30, a onda odličnim servisima vratio kontrolu u gemu. Ušao je potom u izjednačenje. Spasao je Nole brejk-loptu, a potom uzeo gem. 

3:4 - Ne odstupa ni pedalj od svoje igre Holanđanin. Sada je dosta lakše došao do servis gema. 

3:3 - Dva asa za Srbina. Osvojio je gem dozvolivši rivalu samo jedan poen. 

2:3 - Imao je gem loptu Novak Đoković, ali je usledilo klizanje, i igra na razliku, koju je uspešno rešio Grikspor. 

2:2 - Dobio je uz dosta problema Novak na svoj servis gem. Loš teren, obojica igrača nezadovoljna su stanjem istog i često prigovaraju, a Srbin je nakon osvojenog gema uzviknuo "oranica" 

1:2 - Napada Grikspor, preti rivalu, ne dozvoljava Novaku da ga ugrozi na servis. 

1:1 - Odgovorio je na isti način Novak Đoković. Došao je do tri gem lopte, drugim servisom izbacio rivala iz ritma i dobio prvi gem. 

0:1 - Počeo je set servisom Talona Grikspora koji je od početka meča diktirao tempo. Došao do tri gem lopte, a koristi prvu. 

17:50 Sa velikim zakašnjenjem kreće meč  

16.05 - Kiša ipak prekinula meč Mihalsena i Mahača. Navijači su otišli sa tribina, veoma mali broj njih je ostao sa kišobranima. U trenutku prekida Mihelsen je vodio sa 3:2 u drugom setu protiv Mahača, koji je prvi deo igre rešio u svoju korist. 

UOČI MEČA

Najbolji teniser sveta prihvatio je učešće na turniru u Ženevi na poziv organizatora kako bi spreman dočekao Rolan Garos. 

Bio je slobodan u prvom kolu, u drugom je, na svoj 37. rođendan, pobedio Nemca Janika Hanfmana sa 2:0 u setovima, a protivnik u četvrtfinalu biće mu Holanđanin Talon Grikspor koji je u meču koji je igran dva dana zbog kiše bio bolji od Denisa Šapovalova sa 2:1, po setovima, 7:6/9:7, 6:7/4:7, 3:6.

Novak Đoković bez trofeja u 2024. godini

Đoković još uvek nije osvojio trofej u 2024. godini. Izgubio je u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera, a na mastersu u Indijan Velsu od Luke Nardija u trećoj rundi. Sezonu na šljaci započeo je u Monte Karlu, gde ga je u polufinalu pobedio Kasper Rud, a nije mogao dalje od trećeg kola ni u Rimu, pošto ga je nadigrao Čileanac Alehandro Tabilo.

Turnir u Ženevi pripada ATP seriji 250 i igra se za ukupan nagradni fond od 651.865 evra. Finale je u subotu 25. maja.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!