TENISKI SVET U NEVERICI: Novak Đoković šokirao izjavom u Madridu

Novosti online

23. 04. 2024. u 09:48

Srpski teniser Novak Đoković dobio je sinoć u Madridu nagradu "Laureus" za najboljeg sportistu sveta u 2023. godini.

ТЕНИСКИ СВЕТ У НЕВЕРИЦИ: Новак Ђоковић шокирао изјавом у Мадриду

FOTO: Tanjug

Ovo je peti put da Đoković osvaja priznanje za najboljeg sportistu godine, a tako se izjednačio sa nekadašnjim švajcarskim šampionom Rodžerom Federerom.

Srpski teniser je prethodno nagradu dobijao 2012, 2015, 2016. i 2019. godine.

- Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Verujem da je to moguće, da ne verujem, ne bih ni igrao. Uvek morate da verujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na Igrama u Los Anđelesu 2028, ali nikada ne znate šta će se desiti - šokirao je izjavom Novak Đoković kompletan teniski svet da uopšte razmišlja o narednim Olimpijskim igrama. 

Osvrnuo se Đoković na naredne obaveze...

- Pripremam telo za Rolan Garos, Vimbldon, Igre i Ju-Es open i ovaj period je izuzetno važan za mene. Planiram da učestvujem na mastersu u Rimu za dve nedelje. Nadam se da ću dogodine igrati u Madridu. Još sam mlad, ostaje mi puno vremena za igranje - pola u šali, pola u zbilji kaže Đoković.

Govorio je Novak i o Rafaelu Nadalu koji je bio na dodeli priznanja.

- Mnogo ga poštujem, dobra je osoba i legenda našeg sporta. On je moj najvažniji rival svih vremena. Nadam se da ću bar još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu dati nikakvu prognozu, ali neverovatno je šta je sve uradio u svojoj karijeri, kao sportista ali i sa svojom suprugom i fondacijom jer je inspirisao mnogo mladih širom sveta - istakao je Đoković, a za kraj se osvrnuo i na mlade snage:

- Sjajno je što imamo Alkaraza i Sinera koji prave velike stvari u svojim godinama. Veoma brzo napreduju i želim im sve najbolje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)