"PROTIV ĐOKOVIĆA I NADALA JE UVEK TEŠKO IGRATI": De Minor igra najbolju sezonu u karijeri

Novosti online

18. 04. 2024. u 08:40

Australijski teniser Aleks de Minor porazio je kralja šljake Rafaela Nadala rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:1. Iako nije u prvom planu kao Janik Siner ili Karlos Alkaraz, Aleks de Minor igra sezonu karijere.

ПРОТИВ ЂОКОВИЋА И НАДАЛА ЈЕ УВЕК ТЕШКО ИГРАТИ: Де Минор игра најбољу сезону у каријери

Foto: AP

Savladao je tenisere svetske klase kao što su Novak Đoković i Rafael Nadal, debitovao u prvih deset.

Iako Novak Đoković nije bio u dobroj formi kada ga je De Minor zimus zaustavio na Junajted kupu, a u Barseloni, trenutnom turniru koji igra, eliminisao je Rafu Nadala.

– Veoma je teško igrati protiv takvih asova, ali sada imam šanse zahvaljujući visokom nivou mog tenisa. Zaista su dobri "problemi" kada morate da igrate protiv najboljih u istoriji. Nikada nisam ni sanjao da mogu da savladam Rafu na šljaci, to je nešto o čemu ću pričati kada završim karijeru. Ne verujem ni da bih ga pobedio pre nekoliko godina. Imao sam sreće da sam protiv Nadala igrao u sumrak njegove karijere - rekao je De Minor.

Za razliku od Novaka Đokovića koga je ove godine prvi put pobedio u karijeri, protiv Nadala je već jednom slavio.

– Veoma sam zadovoljan kako sam ušao u meč, jer mi je ranije bilo mnogo teže. Tada sam taktički morao više da brinem, a sada sam na teren izašao kao na svaki drugi susret. Jasno je da sam i ja, kao i ceo svet tenisa, pomalo tužan jer niko ne želi da Rafa prestane da igra – rekao je De Minor.

De Minor je napredovao u ovoj godini. Ako osvoji titulu u Barseloni, može na sedmo mesto na svetu. Trenutno je 11. igrač na svetu.

– Mnogo dobro igram jer imam jako samopouzdanje. Vera u sebe je veoma važna. Napredujem već dve godine, pogotovo u ovoj sezoni. Osećam da sam napravio veliki skok, sada sam mnogo bliže najboljima na svetu  -rekao je De Minor.

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)