"ŽELIM DA UŽIVAM": Nadal igra u Barseloni, ali jedna stvar mu ne izbija iz glave

Novosti online

16. 04. 2024. u 08:55

Španski teniser Rafael Nadal još od pobede na Rolan Garosu pre dve godine nije se pojavljivao na podlozi na kojoj je najbolji svih vremena. Danas će se u Barseloni ponovo klizati po crvenom prahu, a cilj je uvek isti.

ЖЕЛИМ ДА УЖИВАМ: Надал игра у Барселони, али једна ствар му не избија из главе

Foto: Profimedia

– Verovatno mi je ovo poslednji put da ovde igram, ali nisam došao da se oprostim nego da igram za sve. Videćemo šta će se desiti. Za mene je poklon što uopšte mogu ovde da igram i zato želim da uživam u svakom trenutku. U životu uvek imate početak i kraj, tako je i u sportu - rekao je Nadal.

Rafa Nadal nije želeo da ulazi u detalje povreda koje ga muče tokom cele karijere, a naročito poslednjih godina.

– Sve se zna o njima, već sam se umorio od takvih priča. Najgore što može da mi se dogodi je da opet ne mogu da igram - rekao je Nadal.

Poslednja dva meseca ga muče problemi sa trbušnim mišićima i zato je na treninzima često preskakao upotrebu servisa.

– Malo sam servirao poslednjih meseci i zato sam sada morao to brzo da nadoknadim. Ni sam ne znam kakva će biti reakcija, moram da budem sposoban da se nadmećem. Lista mojih povreda je duga i sada samo razmišljam da li ću biti sposoban za prvi meč - rekao je Nadal.

Foto: Profimedia

Seća se poslednjeg meča na šljaci. Bilo je to u finalu Garosa protiv Kaspera Ruda 2022. godine.

– Sutradan sam hodao na štakama. Imao sam mnogo problema - rekao je Nadal.

Pre Barselone je odigrao samo jedan turnir u 2024. U Brizbejnu je početkom januara u četvrtfinalu izgubio od Džordana Tompsona iako je imao tri meč-lopte. Potom je samo igrao egzibiciju u Las Vegasu, gde ga je savladao Karlos Alkaraz.

– Jako mi je teško da pravim planove, jer imam mnogo loših dana na fizičkom planu, ali i psihološkom. Kada su dobri dani, tada uživam da igram tenis - rekao je Nadal.

Rafael Nadal, u utorak, verovatno posle 16 časova, igra poslednji meč na terenu koji nosi njegovo ime. Rival je 21-godišnji Italijan Flavio Koboli, koji je 62. igrač na svetu.

BONUS VIDEO ĐOKOVIĆ: Niki je ujedinio dve nacije! Pilić: Želim da te Srbi vole kao Argentinci Maradonu!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?