TITULA POSLE DUGO VREMENA: Mateo Beretini osvojio Marakeš i vratio se u Top 100 (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

07. 04. 2024. u 19:21

ITALIJANSKI teniser Mateo Baretini nije igrao mnogo od Ju-Es opena, ali ovu nedelju će dugo pamtiti pošto je osvojio osmu titulu u karijeri.

ТИТУЛА ПОСЛЕ ДУГО ВРЕМЕНА: Матео Беретини освојио Маракеш и вратио се у Топ 100 (ВИДЕО)

Mateo Beretini foto: EPA

On je u finalu Marakeša pobedio Roberta Karbaljesa Baenu sa 7:5, 6:2. Njemu je ovo bio četvrti trofej koji je osvojio na šljaci.

Ipak, ovaj meč je bolje počeo Španac, prvi je došao do brejka u četvrtom gemu, već u narednom je rival vratio izgubljeno. Beretini je potom još jednom oduzeo servis protivniku, a kada je servirao za prvi set suočio si sa tri brejk lopte i svaku je uspeo da spasi.

U drugom segmentu je 27-godišnjak iz Rima igrao mnogo bolje i dva brejka su mu bila dovoljna da dođe do trijumfa i titule.

Mučile su Italijana povrede u poslednje vreme, ali i druge stvari. On je morao zbog kovida da se povuče sa Vimbldona 2022. godine kada je branio finale, potom je predao meč drugog kola Ju-Es opena prošle godine. Ipak, sada se vratio u najboljem stilu i od ponedeljka će ponovo biti u Top 100, tačnije na 84. mestu na ATP listi.

Podsetimo, njega sad očekuje učešće u Monte Karlu gde u prvoj rundi igra protiv Miomira Kecmanovića.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu