"ZNAM DA NEKE LJUDE NERVIRAM I NEĆU SE PROMENITI": Američka teniserka na zalasku karijere igra svoj najbolji tenis

Novosti online

07. 04. 2024. u 12:45

Danijel Kolins igra poslednju sezonu u karijeri, ali verovatno i najbolju. Osvojila je turnir iz serije 1.000 u Majamiju, a potom je došla i do polufinala turnira u Čarlstonu, gde će igrati protiv Grkinje Marije Sakari.

ЗНАМ ДА НЕКЕ ЉУДЕ НЕРВИРАМ И НЕЋУ СЕ ПРОМЕНИТИ: Америчка тенисерка на заласку каријере игра свој најбољи тенис

Foto: Profimedia

Amerikanka, Kolins igra odlično tokom ove godine u sezoni koja će biti njena poslednja profesionalna. Danijel Kolins se u Čarlstonu plasirala u finale, na drugom uzastopnom turniru igra za titulu.

Kolinsova je presrećna zbog dobrih rezultata koje postiže, ali sama misli da zbog sigurnosti i taktičnosti igra u najboljoj formi.

FOTO: Tanjug/AP

– Potrebna je zrelost da se to shvati. Mnogo je ljudi koji neće svi biti srećni zbog vašeg uspeha, ni na koji način ih proslavljate. Ali, ima mnogo i onih koji me uvek podržavaju, daju mi vetra u leđa i njima sam jako zahvalna - rekla je Kolins.

Iza sebe ima 12 uzastopnih pobeda, a niz uspeha u Čarlstonu je oduševljava, kao da igra na gren slemu. Savladala je redom Paulu Badosu, nekada drugu na svetu, Ons Žaber, trostruku gren slem finalistkinju, Sloun Stivens, bivšu pobednicu Ju-Es opena, Eliz Martens, drugu na svetu u dublu, i  pred kraj Mariju Sakari (6:3, 6:3), finalistkinju nedavnog Indijan Velsa.

U finalu igra protiv Darije Kasatkine iz Rusije, protiv koje je jednom slavila u tri meča.

Pre samo tri nedelje bila je 53. teniserka na svetu, ali pobedom na turniru u Majamiju obezbedila je skok na 18. mesto, a osvajanjem turnira u Čarlstonu bi joj doneo 15. poziciju. 

BONUS VIDEO Novak Đoković na projekciji dokumentarnog filma o Nikoli Piliću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)