"SNIŽAVAM OČEKIVANJA OD SEBE!" Novak Đoković pred Monte Karlo "otvorio dušu" na način na koji nije ranije

Novosti online

06. 04. 2024. u 21:23

MONTE Karlo je prvi turnir na šljaci ove sezone na kome će nastupiti Novak Đoković. Najbolji teniser sveta je govorio o očekivanjima u Kneževini.

СНИЖАВАМ ОЧЕКИВАЊА ОД СЕБЕ! Новак Ђоковић пред Монте Карло отворио душу на начин на који није раније

FOTO: Profimedia

Nole je u međuvremenu prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem. Sa njim će u Monaku biti Nenad Zimonjić. Srpski as je navikao navijače na titule, ali otkrio je da nema velika očekivanja od ovog Mastersa.

- Očekivanja nisu toliko visoka, naročito zbog načina na koji sam igrao u 2024. i rezultata koje sam beležio u Monaku prethodnih godina, a nisu bili sjajni. Ponašaću se u skladu s tim i sniziti očekivanja - rekao je Đoković u razgovoru za ATP.

Novak je dva puta osvajao ovaj turnir, poslednji 2015. godine kada je u finalu bio bolji od Tomaša Berdiha.

- Nekim igračima, poput mene, potrebno je malo više vremena da bi dostigli vrhunski nivo tenisa. Ranije u karijeri sam bio dobar u Monte Karlu. Osvajao sam titule 2013. i 2015, ali to je bilo davno. Poslednjih pet ili šest puta nisam imao uspeha i nadam se da bi to moglo da se promeni. To što sam smanjio očekivanja ne znači da ulazim u turnir bez entuzijazma i uzbuđenja, naprotiv. Nisam igrao u Majamiju, tako da sam imao više vremena da treniram na šljaci i pripremim telo i igru za ovu podlogu. Hajde da vidimo kako će to izgledati.

Novak Đoković/FOTO: Profimedia

Dotakao se i Ivaniševića sa kojim je prekinuo saradnju, ali sa kojim je ostvario neverovatne rezultate.

- Obojica smo osetili da smo dali maksimum u tom odnosu, bilo je vreme da se krene dalje. Goran ostaje jedan od najuspešnijih trenera u istoriji tenisa, ne može biti obrisano to što smo postigli. Rezultati govore za sebe, a on ostaje dobar prijatelj mene i moje porodice.

Italijan Janik Siner igra fantastično ove sezone i nema sumnje da je jedan od glavnih favorita za osvajanje u Monte Karlu.

- Janik je najbolji igrač na svetu dosad ove godine. Baš je napredovao – servis, kretanje, pri tom je mentalno uvek u meču. U važnim poenima je pokazao razliku u minulih šest meseci u odnosu na nekadašnjeg Janika. Naučio je iz iskustava, očvrsnuo, sad je igrač za velike mečeve - zaključio je Đoković.

Podsetimo, ovaj turnir se igra od 7. do 14. aprila, a Novak je saznao potencijalne protivnike.

Ako vas Novak Đoković zanima, a i sve što se tenisa tiče, pratite vesti o tome na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu