ALKARAZ SA POLA GASA DO ČETVRTFINALA MAJAMIJA: Zakazao duel sa Dimitrovim

Novosti online

27. 03. 2024. u 07:59

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale mastersa u Majamiju pošto je u dva seta bio bolji od Italijana Lorenca Muzetija 6:3, 6:3 za sat i 27 minuta igre.

АЛКАРАЗ СА ПОЛА ГАСА ДО ЧЕТВРТФИНАЛА МАЈАМИЈА: Заказао дуел са Димитровим

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz se mogao pohvaliti pobedom u Indijan Veslu koju je ostvario prošle nedelje i pobedom nad Italijanom je obezbedio prolaz u četvrtfinale gde će se sresti sa Grigorom Dimitrovim, koji je isto ostvario pobedu nad Hubertom Hurkačom 3:6, 6:3, 7:6 (3).

Drugi igrač sveta je već u prvom gemu oduzeo servis rivalu, koji se nijednog trenutka nije predavao iako je bilo evidentno da je Karlitos mnogo raspoloženiji za igru.

Italijan je u sedmom gemu spasao dve brejk-lopte, ali u devetom nije uspeo da se još jednom izvuče, tako da je Alkaraz posle 39 minuta igre poveo sa 1-0.

Muzeti je u drugom setu odigrao na sve ili ništa, „opustio“ je ruku i u trećem gemu nije iskoristio dve brejk-lopte. Ubrzo je usledila kazna. Španac, koji je prošle godine zaustavljen u polufinalu, oduzeo je servis 24. igraču sveta za 4:2, ali je Italijan već u sledećem gemu uzvratio za 4:3.

Publika na Floridi se ponadala da bi Muzeti mogao da produži duel, ali to je bilo nemoguće, mladi Španac je u sledećem gemu bez izgubljenog poena napravio novi brejk i rešio meč.

Alkaraz je realizovao četiri od 11 brejk-lopti, a Muzeti jednu od tri.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024