RAFAEL NADAL NE ODUSTAJE: Rafa se sprema da igra u Novakovom komšiluku (VIDEO)

Novosti online

16. 03. 2024. u 15:45

Mnogo kritika je bilo na račun Rafaela Nadala, da je došao da odigra egzibicioni meč sa Karlosom Alkarazom u Las Vegasu, a onda je doneo odluku da se povuče sa mastersa u Indijan Velsu.

РАФАЕЛ НАДАЛ НЕ ОДУСТАЈЕ: Рафа се спрема да игра у Новаковом комшилуку (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Međutim, kako priča direktor mastersa u Monte Karlu Dejvid Mejsi to nije bilo planirano. Španski teniser nije došao u Ameriku da uzme pare iz grada kocke i da odustane, nego je zaista želeo da učestvuje na prvom mastersu u sezoni.

– Rafa je u pretposlednjem poenu u meču protiv Alkarasa, kada je servirao, osetio problem u leđima – kaže Mejsi koji je bio u Las Vegasu.

Direktor turnira je rekao da je kralj šljake odmah nastavio sa treninzima čim je dobio zeleno svetlo od lekara.

– U nedelju sam bio u kući Lerija Elisona, vlasnika turnira u Indijan Velsu, kao bih razgovarao sa Nadalom o igranju u Monte Karlu i čuo poznate zvuke. Rafa je već trenirao - rekao je kroz osmeh Mejsi.

Možda je Rafa Nadal prenaglio kada se povukao da turnira u Indijan Velsu, ali kada malo vrati u prošlost i koliko je problema imao sa povredama, onda je jasna njegova zabrinutost.

Interesantno je i da je Nadal u Indijan Velsu trenirao na zelenoj šljaci koja je nešto brža od evropske crvene. Očigledno je da nije želeo da gubi vreme i čeka povratak kući.

Asistirao mu je Mark Lopes, njegov odličan prijatelj i bivši teniser, koga je nedavno u njegovom stručnom štabu. Sam podatak da je Rafa počeo sa treninzima, najbolje govori da nema ozbiljan problem i da mu se teniski svet može nadati učešće na turnirima na šljaci.

Za sada, Nadal je prijavljen samo za masters u Monte Karlu, ali treba ga očekivati i u Barseloni, Madridu, Rimu i na Rolan Garosu. Naravno, pod uslovom da bude zdrav.

Bonus video Italijani osvojili Dejvis kup, "azurima" dodeljen trofej u Malagi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!