ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Janik Siner mu već oborio jedan rekord, ali to nije najgore

Novosti online

15. 03. 2024. u 11:55

Ispadanje Novaka Đokovića u ranoj fazi Indijan Velsa otvorilo je vrata mnogim njegovim rivalima da još ozbiljnije veruju u trofej, ali i da se nadaju pomaku na ATP listi i približavanju srpskom teniseru koji je za sada nedodirljiv na prvom mestu.

ЂОКОВИЋ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ! Јаник Синер му већ оборио један рекорд, али то није најгоре

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je imao veliku priliku da umakne rivalima, jer prošle godine nije igrao u Indijan Velsu, pošto nije bio vakcinisan protiv koronavirusa, ali je za igranje u trećem kolu zaradio svega 50 bodova, pa neće napraviti razliku, čak će ona biti i smanjena u zavisnosti od učinka njegovih najvećih rivala.

Nabolju priliku da se približi Đokoviću ima Janik Siner, koji ga je i eliminisao na Australijan openu ove sezone i koji igra trenutno najbolji tenis na svetu.

Siner je trenutno na tabeli ATP liste drugi, ima priliku da u slučaju trijumfa na Indijan Velsu dođe do 8.910 bodova, što mu garantuje lični rekord i drugo mesto, sa svega 815 bodova manje od Novaka Đokovića, pa bi uskoro mogao da ga ugrozi i na 1. mestu.

I dok juri "glavno jelo" Italijan je već krenuo da obara rekorde koji su bili u vlasništvu Novaka Đokovića. 

Još uvek je neporažen u ovoj sezoni, a sa 22 godine i 211 dana, postao je najmlađi teniser koji je otvorio sezonu sa 16 vezanih pobeda.

Prethodno je rekord držao Đoković koji je do takvog poduhvata stigao 2011. godine sa 23 godine i 299 dana.

Siner je poslednji put izgubio upravo od najboljeg tenisera sveta. Njih dvojica su se sastali u finalu Završnog mastersa u Torinu, a Đoković je slavio titulu nakon dva seta.

Šest dana kasnije opet su igrali, a u okviru susreta Srbije i Italije u Dejvis kupu Siner je pobedio posle tri seta. Italijan je sa tri trijumfa u singlu vodio Italiju do titule.

Pobedio je zatim na egzibiciji pred Australijan open Marka Polmansa i Kaspera Ruda, a onda je briljirao i u Melburnu. Sve do polufinala Australijan opena nije izgubio set, a onda je pobedio Đokovića u četiri seta, pre nego što je u finalu napravio veliki preokret.

Danil Medvedev je imao dva seta prednosti, ali Italijan se na kraju radovao.

Osvojio je potom i turnir u Roterdamu, prepustivši petorici rivala samo jedan set, a do polufinala Indijan Velsa je stigao tako što je pobedio četiri meča rezultatom 2:0.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)