HTEO SAM DA NAPUSTIM TENIS: Đoković o jednom od najtežih trenutaka u karijeri

Đ. S.

14. 03. 2024. u 14:45

STARA priča, još jednom ispričana. Tokom razgovora sa Džefrijem Kacenbergom, moderatorom "Apfront samita" u Americi, Novak Đoković se još jednom prisetio najtežih trenutaka u karijeri i borbe sa povredom lakta sredinom 2017. i početkom 2018. zbog koje je razmišljao i da okači reket o klin.

ХТЕО САМ ДА НАПУСТИМ ТЕНИС: Ђоковић о једном од најтежих тренутака у каријери

FOTO: Tanjug/AP

- Osetio sam se da hoću da napustim tenis, nekoliko meseci nakon operacije sam ispao iz najboljih 20, igrao sam najgori tenis ikad. Gubio sam, osećao sam se loše na terenu. Mislio sam da je to momenat. Onda sam morao da sredim svoj servis, taktiku, sve je to bio izazov. Okupio sam svoj tim, rekao sam im da se distanciram od profesionalnog tenisa, mislio sam da je vreme za sledeće poglavlje - rekao je Novak.

Ipak, bližnji su ga sačuvali od ishitrenih odluka i ispostavilo se da se Đoković nakon operacije lakta vratio na teren još bolji. U godinama koje su došle nakon operacije, usledila je nezapamćena dominacija teniskim svetom.

- Bili su tu moja žena, moj menadžer, moj tim. Rekli su mi da sačekam, da se smirim, da razmislim jer sam bio "usijane glave". Izgubio sam meč u Majamiju i mislio sam da je to to. Onda sam stao, podržali su me, zahvalan sam im na tome. Morao sam da se smirim. Ubrzo nakon toga, u drugom delu 2018. godine sam osvojio Vimbldon, Ju-Es open i samo sam počeo da se podižem i onda sam u narednim godinama imao najbolje momente u karijeri - objasnio je najbolji teniser planete.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)