KASIJANA MARKIĆEVIĆ, TENISKI DRAGULJ: Banjalučanka pomela konkurenciju u Beogradu

atvbl

06. 03. 2024. u 11:09

Za Kasijanu Markićević, devojčicu iz Banjaluke, tenis je ljubav i način života. Svakodnevno vredno trenira sa Lukom Tanjgom na terenima Teniskog kluba Borac, a sa turnira redovno stižu dobre vesti.

КАСИЈАНА МАРКИЋЕВИЋ, ТЕНИСКИ ДРАГУЉ: Бањалучанка помела конкуренцију у Београду

FOTO: Privatna arhiva

Na pehare se navikla, ali je ovaj poslednji najvredniji do sada.

U konkurenciji devojčica do deset godina, iako među mlađim takmičarkama, Kasijana je bila najbolja na Otvorenom prvenstvu Beograda, turniru igranom na terenima Tipsarević akademije u Beogradu.

Da njen trijumf bude impozantniji, na putu do trofeja protivnicama je prepustila svega četiri gema.

Pravilo je tako da se igra na jedan dobijeni set do šest, a redom je nadigrala četiri rivalke rezultatima: 6:3, 6:0, 6:1 i 6:0.

Kasijana je u finalu odigrala najbolje, čime je meč za pehar uskratila za bilo kakvu neizvesnost. Mesta je bilo samo za njene bravure.

Ova Banjalučanka se redovno takmiči na turnirima širom regiona. Nastupila je u Zagrebu, Splitu i Rovinju, a prošle godine je slavila na turniru u Beču. Tenis je njena velika ljubav, ali od prvog druženja sa reketom, maksimalno ozbiljno shvata svoje obaveze. Teniski uzor joj je Borna Ćorić kojeg neretko bodri na turnirima, a tako je bilo i tokom ATP Srpska open prošlog aprila u Banjaluci.

Kasijana Markićević / FOTO: Privatna arhiva

Ako vas tenis zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024