SRBI, SRBI, SRBI! Rus otkrio kada mu je bilo najteže i najslađe na ATP turu

Novosti online

26. 02. 2024. u 08:48

Karen Hačanov je prvi put postao šampion Dohe, pošto je u finalu savladao Jakuba Menšika, kojem je data vajld karta za ovaj turnir, sa 7:6 (14:12), 6:4.

СРБИ, СРБИ, СРБИ! Рус открио када му је било најтеже и најслађе на АТП туру

FOTO: AP/Tanjug

Posle osvojene šeste titule u karijeri Rus je pričao o najtežim porazima i najslađim pobedama.

– Protiv Viktora Troickog sam izgubio 2017. u Dejvis kupu sa 7:6 u petom setu, bilo je 9:7 u taj-brejku. Igrali smo skoro pet sati, moje telo su potom uhvatili grčevi u svlačionici – podsetio je na duel u Nišu u kome nije iskoristio četiri meč-lopte. – Bio je težak i poraz od Nika Kirjosa u Australiji 2020, takođe 7:6 u petom setu. Bio je i veoma razočaravajući neuspeh protiv Rafaela Nadala na Ju-Es openu 2018. Četiri seta smo igrali 4,5 časa.

Najslađa pobeda mu je protiv najboljeg svih vremena.

– Savladao sam Novaka Đokovića u finalu mastersa u Parizu. Bio je prvi na svetu. Trijumf protiv Stefanosa Cicipasa prošle godine u Majamiju mi je mnogo važan. Pre toga sam izgubio mnogo mečeva od njega. Pobeda protiv Andreja Rubljova u Madridu. Revanširao sam mu se za eliminaciju u Monte Karlu.

Rus se sa 17. mesta popeo na 15, ima 27 godina, video je dovoljno toga na ATP turu. Kaže da se mladi asovi koji sada krče put ka vrhu još ne mogu uporediti sa starim:

– Velika četvorka je bila za glavu i ramena iznad ostalih. Bila je velika razlika između Federera, Nadala, Đokovića i Marija i drugih tenisera. I Alkaraz i Siner su ispred ostalih, ali ne toliko. Videćemo još ko će dominirati u budućnosti, ali Novak još igra – nasmejao se.

Ne krije da su mu posle katarskog trijumfa porasle ambicije:

– Naravno da želim sve da osvojim. Prvo želim da budem igrač za velike mečeve i velike turnire. Moram da izdržim duge sate na terenu. Znam da kada loše počnem ipak mogu da pobedim. Moji protivnici znaju da moraju da odigraju tri veoma dobra seta da bi me savladali. Nikada nisam osvojio grend slem, ali sam gubio samo protiv jakih rivala u polufinalima i četvrtfinalima. To znači da sam veoma blizu.

Bonus video POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)