RUSKA OSVETA: Teniska bajka u Dohi je okončana u spektakularnom finalu

Novosti online

24. 02. 2024. u 18:29

Češki teniser Jakub Menšik, koji se senzacijama pobrinuo da postane "tema broj 1" u belom sportu tokom prethodnih sedam dana, nije uspeo da svoju bajku kruniše titulom na ATP turniru u Dohi.

РУСКА ОСВЕТА: Тениска бајка у Дохи је окончана у спектакуларном финалу

FOTO: Tanjug/AP

Ovaj 18-godišnjak, koji je kao 116. igrač sveta eliminisao najpre petog nosioca, Alehandra Davidoviča Fokinu, pa bivšeg grend slem šampiona Endija Mareja, potom prvog favorita ovo nadmetanja, Andreja Rubljova, pa i Gaela Monfisa, natrčao je u finalu na "rusku osvetu".

Za poraz Rubljova revanš je priredio njegov sunarodnik iz Ruske Federaacije, Karen Hačanov:

On je, spasavši četiri set lopte u taj-brejku prve deonice, zakoračio ka trijumfu i, uz brejk na samom startu drugog segmenta, pobedio češku senzaciju rezultatom 7:6(12), 6:4.

Hačanov je tako opravdao ulogu favorita (17. je na ATP listi), a posle današnjih sat i 49 minuta na terenu došao je do šeste titule u profesionalnoj karijeri.

Prethodno je pehare podizao u Čengduu, Marselju, Moskvi, Parizu i Žuhaiju.

Najnovija ATP lista

Što se Jakuba Menšika tiče, on bi od ponedeljka trebalo da bude na značajno boljoj poziciji na svetskom rangiranju nego do sada - umesto 116. mesta, očekuje ga skok na 87.

Kada je reč o vrhu najnovije ATP liste tiče, na njoj će i dalje voditi Novak Đoković, sa 9.855 bodova, Karlos Alkaras će zbog gubitka 300 bodova usled povrede i povlačenja sa turnira u Rio de Žaneiru ostati drugi, ali sa 8.805 bodova.

Na trećoj poziciji će biti i dalje Janik Siner (8.270) ispred Danila Medvedeva (8.015) i njegovog sunarodnika Rubljova (5.110).

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!