"ĐOKOVIĆ VIŠE URADIO OD SEBIČNOG NADALA I FEDERERA": Navijači ostali bez teksta zbog Novakovog poteza

Александар Илић
Aleksandar Ilić

23. 02. 2024. u 19:47 >> 19:47

Jakub Mensik izborio je kao kvalifikant polufinale turnira u Dohi, to će biti prvi put da igra u završnici ATP turnira u karijeri.

ЂОКОВИЋ ВИШЕ УРАДИО ОД СЕБИЧНОГ НАДАЛА И ФЕДЕРЕРА: Навијачи остали без текста због Новаковог потеза

FOTO: Tanjug/AP

On je na putu do podviga srušio Alehandra Davidoviča Fokinu, Endija Marija a potom i prvog nosioca Andreja Rubljova. Dok će za plasman u finale igrati protiv Gaela Monfisa. Mladi Čeh veliku zahvalnost za impresivne partije duguje Srbinu, Novaku Đokoviću.

Nakon plasman u polufinale Saša Jezdić, njegov fizioterapeut otkrio je u razgovoru za Sportal da je Novak Đoković pre dve godine Mensika pozvao u Srbiju.

- Sa 16 godina je on igrao juniorsko finale Australijan opena, gde ga je Novak skontao. I Nole ga pozove odmah da bude naš gost u klubu na Dorćolu. Dovede ga, trenirali su zajedno, čak smo i pripreme odradili zajedno u Porto Montenegru. Ja sam išao sa Novakom, a on povede Mensika da sparinguju. I tada sam ga prvi put video, pre dve godine, ali znate kako, kada nekoga ne viđate dugo, izađe vam iz glave, zaboraviš ga - rekao nam je Jezdić u Dohi.

I sam Čeh ne zaboravlja sve što je Novak uradio za njega, ističe da je prvi igrač planete za njega velika inspiracija.

- Novak je moja teniska inspiracija. Zbog njega sam počeo da igram tenis. On je moj idol. Da nije njega ne bih bio ovde gde sam danas, rekao je osamnaestogodišnji teniser.

Odmah nakon njegovog komentara usledile su brojne reakcije navijača.

- Đoković je više uradio za sledeću generaciju tenisa od sebičnog Rafe ili Federera, GOAT Novak, napisao je jedan navijač.

Jedan od navijača pohvalio je zaostavštinu koju Nole iza sebe želi da ostavi.

- Ovo je aspekt Novakove zaostavštine kojem se zaista divim, čak i kao Rodžerov i Rafin Fan. Novak brine o mladim igračima, trudi se da ih vodi i da budu jednako plaćeni, smatra on.

Ističe se i da Đoković otvara put teniskim igračima.

- Novak krči put za sledeću generaciju teniskih igrača. Imamo talentovanu grupu koja se probija na ATP listi, smatra jedan od korisnika.

Smatraju navijači da Srbin ima i veliko srce.

- Novak nije samo najbolji teniser u istoriji, on je igrač sa najvećim srcem u teniskoj istoriji.

Smatraju navijači da je najbolji teniser svih vremena pomogao velikom broju tenisera van očiju javnosti.

- Pitam se koliki je broj mladih igrača kojima je Novak Đoković pomogao, a da mediji o tome ne znaju ništa? Učinio je to samo da bi pomogao, ne zbog publiciteta i da bi izigravao "dobrog i skromnog" lika, pita se jedan navijač.

Zanimljiva je i opaska jednog teniskog navijača o Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

- Nisam primetio da mladi igrači nazivaju idolom Rafu i Rodžera osim ako se radi o PR trikovima, ističe navijač Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu