"OVO UBADA U SRCE!" Hrvatska zatečena, ono što je Novak Đoković uradio nije očekivala (FOTO)

Filip Milošević

21. 02. 2024. u 16:51

Novak Đoković je završio i u naslovima hrvatskih medija ovog utorka, pa i na njihovim naslovnim stranama. Sa pravom.

ОВО УБАДА У СРЦЕ! Хрватска затечена, оно што је Новак Ђоковић урадио није очекивала (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Ne može mnogo tenisera da se pohvali da su odigrali više mečeva sa Novakom Đokovićem i da imaju veći broj pobeda nego poraza u tim duelima. Jedan sa baš takvim učinkom je danas završio karijeru.

"Novosti" su vam već javile da je Hrvat Ivo Karlović saopštio ovog utorka da se više neće baviti takmičarskim tenisom, bar kada se o aktivnom igranju radi.

Među prvima mu je srećan odlazak u penziju poželeo upravo Nole.

Ono što je Đoković poručio svom dosadašnjem suparniku, završilo je čak i na naslovnim stranama pojedinih hrvatskih medija, pa je tako Slobodna Dalmacija priču o tom komentaru naslovila rečima:

"Karlović objavio kraj, nižu se komentari, a ovaj velikog Novaka Đokovića baš ubada u srce, kako će reagovati Ivanišević?"

Radi se o sledećim rečima koje je Nole uputio kolegi iz Hrvatske:

- Dr. Ivo! Hvala ti na najoriginalnijem savetu koji sam ikada dobio za servis (Novak je to "začinio" grafičkim prikazima smejanja, bicepsa i aplauza, pa dodao još nekoliko reči) Svaka čast na karijeri. Možeš da budeš veoma ponosan sa postignutim! - napisao je Nole na Instagramu:

Screenshot / Instagram / Ivo Karlović

Ivo Karlović - biografija

U pojedinačnoj konkurenciji ovaj 44-godišnjak je najbolji plasman imao kada je bio 14. na ATP listi, a osvojio je osam titula, mahom zbog svog superiornog servisa.

Možda to i ne čudi: ovaj pravi teniski džin (sada penzionerski) visok je 211 centimetara, pa je slao prave gromove, često neodbranjive za rivale.

Karlović je poslednji meč odigrao 2021. godine kada je u prvom kolu Ju-Es opena eliminisan od Andreja Rubljova - rezultat je glasio 6:3, 7:6 (7:3), 6:3 za tenisera iz Rusije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivo Karlovic (@ivokarlovic)

Ivo Karlović - Novak Đoković, "H2H" - međusobni susreti

Među onima protiv kojih je Karlović ostvario više pobeda nego što je od njih doživeo poraza je i - Novak Đoković.

Karlović ga je savladao u dva od tri međusobna, susreta, uključujući i poslednji.

Nole je rešio u svoju korist prvi meč sa Karlovićem, bilo je to na mastersu u Hamburgu 2008, kada je Srbin trijumfovao sa 7:6(3), 6:3. Iste godine, Hrvat se revanširao na mastersu u Madridu, pobedivši takođe u dva seta, i to u dva taj-brejka - 7:6 (4), 7:6 (5).

I, konačno, u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi 2015. godine Ivo Karlović je pobedio Novaka Đokovića posle preokreta sa 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4.

-

Ako vas Novak Đoković zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)