KARLOSOVA "CRNA" DESETKA: Španac od Vimbldona bez trofeja

Đ. S.

21. 02. 2024. u 21:26

OSVAJANjE Vimbldona, bio je najviši vrh u karijeri na koji se popeo Karlos Alkaraza. Teniski svet, brže bolje je požurio da ga kruniše za novog kralja "belog" sporta, ali učinak Španca nakon Londona ukazuje na to da će smena na vrhu "belog" sporta ipak potrajati. Jer, od titule u britanskoj prestonici, Karlos Alkaraz nema nijedan trofej sa deset turnira na kojima je učestvovao.

КАРЛОСОВА ЦРНА ДЕСЕТКА: Шпанац од Вимблдона без трофеја

FOTO: Tanjug/AP

Ponadao se drugi igrač planete da će "crnu seriju" prekinuti u Južnoj Americi i vratiti se na pobednički kolosek. Međutim, u Buenos Ajresu je propusti da odbrani titulu porazom u polufinalu od Nikolasa Džarija (2:0), da bi u Rio De Žaneiru, takmičenje završio već na prvom koraku zbog povrede. Tamo su inače sinoć u osmini finala igrali Laslo Đere i Dušan Lajović jedan protiv drugog, dok je Alkaraz morao da preda meč Tijagu Monteiru nakon što je završio na zemlji u drugom gemu okršaja i povredio zglob.

Novak najbolji po brojkama

SLOŽIO se Karlos Alkaraz sa Rafaelom Nadalom da broj titula najbolje govori u prilog o Novaku Đokoviću kao najvećem svih vremena.

- Svako ima svoje viđenje stvari. Za neke je Đoković najbolji, za druge Rafa, za treće Federer. Rafa je rekao da je Đoković najbolji po brojkama, tako i ja mislim. Po brojkama, Đoković je najbolji u istoriji, u to nema sumnje. Verujem da je priča o tome ko je najbolji nešto što prevazilazi brojke. Sva trojica su tu i za mene su sva trojica velikani - poručio je Španac.

Sa ta dva poraza, otišla je i lepa zaliha Špančevih bodova, što je omogućilo Novaku Đokoviću da već sada planira boravak na prvom mestu ATP liste sve do prvog aprila. Tada će naš as započeti 418. sedmicu kao lider muškog karavana (duplo više od Nadala koji ima 209), a moguće je da ni tada neće stati Novakova vladavina, u zavisnosti od učinka u Indijan Velsu i Majamiju.

Sa druge strane, Alkaraz ne očajava zbog serije slabijih rezultata od Vimbldona i veruje da će se vratiti u formu koja ga je dovela tu gde je.

- Sezona je veoma duga, ne obraćam pažnju na to. Želim titule, želim dobar rezultat na svakom turniru na kojem igram. Trudim se da ne budem pod pritiskom toliko. Morate da učite iz svakog poraza - dodao je Alkaraz.

Tokom pomenutog niza, bilo je nekoliko teških poraza poput onih od Novaka u Sinsinatiju i Torinu, pa zatim i od Medvedeva na Ju-Es openu, Zvereva na Australijan openu, a jedan od njih, naterao ga je i na suze.

- Nisam siguran, ali rekao bih da je to bilo posle poraza od Đokovića u polufinalu Torina - podvukao je Alkaraz.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)