SINER NASTAVLJA DA NIŽE TRIJUMFE: Italijan u Roterdamu uradio ono što nisu Đoković, Federer, Nadal...

S.Rajić

19. 02. 2024. u 22:33

NIZU pobeda Janika Sinera ne nazire se kraj. Osvajanjem turnira u Roterdamu preko Aleksa De Minora u finalu, Italijan je nastavio prefektan start sezone. Sa 12 pobeda, posle krune na Australijan openu, usijana ruka donela mu je start kakav su samo imali Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer na ATP turu proteklih decenija. Kao nagrada za sve učinjeno od juče je pošto svetski "broj tri".

СИНЕР НАСТАВЉА ДА НИЖЕ ТРИЈУМФЕ: Италијан у Ротердаму урадио оно што нису Ђоковић, Федерер, Надал...

FOTO: Tanjug/AP

Uspeh, ali i partije koje je prikazao u Holandiji ne viđaju se često od ovog 22-godišnjaka, koji je tek krenuo da krči put ka vrhu u belom sportu. Više od dve decenije trebalo je da prođe kako bi tenis video da debitatnski osvajač grend slema na svom narednom takmičenju prigrabi krunu. Od Lejtona Hjuita i Ju-Es opena 2001, bila je plejada velikih šampiona, ali je su svi bili "prazni" posle najvećih dostignuća u karijeri (Federer, Ferero, Rodik, Nadal, Đoković, Del Potro, Marej, Medvedev, Alkaraz).

- Svaki put kada se osvoji titulu, nije važno koliko veliku, znači mnogo. Sada je bilo više pažnje na meni, ali to je deo posla - kada nešto "zaradiš", moraš da se nosiš s većim interesovanjem. Samo sam nastojao da dam svoj maksimum i rezultat je došao - prezentovao je dobitnu formulu Siner.

Ono što dodatno impresionira, jeste da je posle pehara u Melburnu bio na kratkoj obaveznoj proslavi koja mu je upriličena u Italiji, pa se odmah se vratio na treninge.

- Ne mogu da dočekam da se vratim i vidim roditelje. Posle Melburna još nisam bio kod kuće. Biću tamo nekoliko dana pre nego što se vratim u Monte Karlo i nastavim pripreme za Indijan Vels. Biću kratko na selu u kojem sam rođen, voleo bih da posetim babu i dedu - pokazuje Siner koliko je posvećen sportu.

Takođe, vidi se sa koliko pažnje obraća na svaki detaljčić.

- Pobede dolaze iz onoga što je daleko od očiju javnosti, iz ličnog žrtvovanja koje se ne vidi. Trud, rad, znoj, sati i sati u teretani, na terenu. Moja glava je fokusirana isključivo na napredak i sve što radim, radim s apsolutno profesionalnim pristupom - konstatovao je Siner.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana