A ĐOKOVIĆ GLEDA I SPREMA OSVETU: Janik Siner je upravo ušao u istoriju tenisa!

Novosti online

18. 02. 2024. u 22:29

ITALIJANSKI teniser Janik Siner nastavio je sa sjajnim igrama. On je posle Australijan opena osvojio još jedan trofej u 2024. i ušao u istoriju tenisa.

А ЂОКОВИЋ ГЛЕДА И СПРЕМА ОСВЕТУ: Јаник Синер је управо ушао у историју тениса!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, ovaj 22-godišnjak je u finalu turnira iz serije 500 u Roterdamu ubedljivo došao do titule - Siner je pobedio Aleksa de Minora, kao što su vam "Novosti" već javile po završetku meča.

Ali, ne samo da je osvojio titulu, i ne samo da mu je to treći uzastopni turnir iz serije 500 koji je pokorio (posle Pekinga i Beča) već je učinio još nešto.

On će od ponedljka imati najbolji plasman na ATP listi u karijeri - preskočiće Danila Medvedeva i postati treći "reket" planete, a ujedno ulazi u istoriju "belog sporta" kao prvi Italijan koji je tako visoko rangiran.

Siner ove sezone ima dve osvojene titule do sada i učinak 12-0. Ako se računa i prošla godina onda 15-0. Poslednji poraz doživeo je 19. novembra od Novaka Đokovića u finalu Završnog mastersa i, uz poraz od Bena Šeltona, to su jedini neuspesi koje je doživeo u poslednja 34 takmičarska nastupa.

- Moj tim i ja smo uradili zaista dobar posla ovih poslednjih nedelja, pa i ovde. Stvarno sam ponosan nivoom koji sam održavao tokom čitave sedmice. Bili smo u teškim situacijama, ali smo se nosili na pravi način sa njima. Uvek pokušavamo da napredujemo, a to je i najvažnije - poručio je novi trećeplasirani igrač na svetu.

Najnovija ATP lista: Đoković, posrnuli Alkaraz, Siner, Medvedev koji je u problemu...

Na najnovijoj ATP listi, koja će biti objavljena u ponedeljak, 19. februara, Novak Đoković će i dalje biti prvi, sa 9.855 bodova.

Drugoplasirani Karlos Alkaraz koji je u Buenos Ajresu doživeo senzacionalni poraz pašće na 9.105 bodova.

Pomenuti Siner će sa 8.270 bodova, što je za pet više od Danila Medvedeva preskočiti Rusa koji je 500 bodova izgubio jer je odustao od nastupa u Roterdamu, gde je 2023. bio šampion (a pritom je Medvedev najavio još jedno odustajanje, što će ga dodatno "koštati").

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)