I TO SE DESILO! Ovo niko nije uradio Novaku Đokoviću

Novosti online

26. 01. 2024. u 08:56

SRPSKI teniser Novak Đoković neće odbraniti titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je danas u polufinalu izgubio od četvrtog igrača sveta Italijana Janika Sinera.

И ТО СЕ ДЕСИЛО! Ово нико није урадио Новаку Ђоковићу

FOTO: Tanjug/AP

Nije odigrao svoj najbolji meč desetostruki šampion, pa je poražen sa 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3. Imao je mnogo problema sa prvi servisom na početku meča, pravio je previše grešaka, dok je na drugoj strani Siner bio spreman za svaku loptu.

Koliko je dominantan bio Italijan govori podatak da najboljem riterneru svih vremena nije dozvolio nijednu brejk-loptu u celom meču! Ovo je tek drugi meč na grend slemu u kojem Đoković nije imao priliku da oduzme servis protivniku. 

Prethodno je to bio slučaj na Vimbldonu 2017. godine protiv Tomaša Berdiha. Ali treba istaći da je tada Srbin predao pri vođstvu rivala 7:6 (2), 2:0 - tako da je ovo prvi kompletni meč u kojem Novak nije imao šanse da dođe do brejka.

Bio je ovo treći trijumf Sinera nad Đokovićem, pošto je dva ostvario u završnici prethodne sezone. Pokazao je Italijan da ima igru kojom može da parira prvom reketu sveta i igraće prvo finale grend slema!

Protivnik Italijanu u velikom finalu biće pobednik duela Danil Medvedev – Aleksander Zverev.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)