OVO POKAZUJE VELIČINU NOVAKA ĐOKOVIĆA: Janik Siner otkrio do sada nepoznatu anegdotu, ovako mu je Nole pomogao

Александар Илић
Aleksandar Ilić

26. 01. 2024. u 08:42

VELIKU senzaciju napravio je Janik Siner, eliminisao je Italijan Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena, a nakon meča bio je van sebe od sreće.

ОВО ПОКАЗУЈЕ ВЕЛИЧИНУ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Јаник Синер открио до сада непознату анегдоту, овако му је Ноле помогао

FOTO: Tanjug/AP

Italijan je treći put u četiri poslednja meča savladao Novaka Đokovića.

- Težak meč. Počeo sam dobro. Imao sam osećaj da Novak nije dobro na terenu u prva dva seta. Pritiskao sam. Imao sam meč-loptu, promašio sam jednu meč-loptu. Ovo je tenis. Ja se trudim da budem spreman za naredni set. Pomogla je i sjajna atmosfera. Radovao sam se ovom meču. Uvek je lepo igrati protiv Novaka, igrača od koga mogu da učim. Prošle godine pobedio me je u polufinalu Vimbldona, naučio sam dosta tada, to je sve proces. Srećan sam što sam ovde i što mogu pobedu da podelim sa vama i svojim timom.

Upitan je šta je to u njegovoj igri što muči Novaka?

- Ne znam šta je to u mojoj igri, pitajte Novaka. Pokušavao sam da ga šetam po terenu. Neću vam otkriti taktiku. Nadam se da ću igrati protiv Novaka u još mnogo mečeva. Veliko je zadovoljstvo biti ovde, ne zovu ovo uzalud "Srećnim slemom".

Upitan je Janik Siner da li je istina da je nakon meča u Monaku 2021. godine njegov trener otišao u svlačionicu Novaka Đokovića i pitao ga šta da popravi u svojoj igri?

- Istina je. Imao sam priliku kao mlađi da treniram sa njim. I imao sam proces u kome sam učio od najboljeg. Davao mi je savete, rekao da više pomeram lopticu, da budem nepredvidljiv. Servis mi se dosta popravio. Imam osećaj da mogu da se još popravim. Imam sjajan tim iza mene i nastaviću da radim na sebi.

Janik Siner je prvi Italijan koji će igrati u finalu Australijan opena.

- Ne znam šta da kažem. Došao sam i počeo egzibicionim mečevima kako bih bio spremniji. Sačuvao sam veru da mogu da igram protiv najboljih igrača na svetu, srećan sam, došao sam sa osmehom i dao sve od sebe.  

Upitan je da li mu je porodica u Italiji ili na tribinama.

- Porodica je kod kuće i ostaće kod kuće, počeo je uz osmeh pa nastavio porukom:

U Italiji je sada 8.20, tako da im poručujem - "dobro jutro, ljudi", ne samo porodici, svima koji su mi bliski i italijanskim navijačima... poručio bih, trudimo se, imamo i muški dubl ovde, lepo je imati Italijane u završnici, poručio je Siner.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)