SJAJNA LINDA KAO NEKADA MOREZMO: Čehinja uradila nešto što se čekalo 25 godina

S. R.

20. 01. 2024. u 22:44

ČEHINjA Linda Noskova (19) napravila je veliko iznenađenje u trećem kolu Australijan opena, pošto je izbacila prvu teniserku sveta, Poljakinju Igu Švjontek sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4).

СЈАЈНА ЛИНДА КАО НЕКАДА МОРЕЗМО: Чехиња урадила нешто што се чекало 25 година

Tanjug/AP

Tako je postala prva tinjedžerka koja je pobedila svetskog broja jedan u Melburnu, još od Ameli Morezmo protiv Lidzi Devenport 1999. godine.

- Bez reči sam. Znala sam da će biti poseban meč, pogotovo kada je preko puta broj jedan. Tresla sam se na početku poslednjeg gema. Prva dva servisa su bila očajna, ali posle asa osećala sam olakšanje, nije bilo lako doći do pobede. Drago mi je što sam prošla dalje - istakla je posle meča Noskova, 50. na VTA listi.

Iga, koja nikada nije osvojila AO, druga je teniserka iz najužeg kruga favorita koja je ispala, posle Kazahstanke Elene Ribakine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)