NEVEROVATNO! Ovako nešto nije viđeno 25 godina na Australijan openu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

07. 01. 2024. u 16:57

AUSTRALIJAN open počinje za nedelju dana, 14. januara, a po nečemu će ga navijači posebno pamtiti.

НЕВЕРОВАТНО! Овако нешто није виђено 25 година на Аустралијан опену

Tanjug/AP

Biće to prvi grend slem u Melburnu na kome nakon 25 godina neće u glavnom žreb u biti Rodžera Federera ili Rafaela Nadala, koji su uz Novaka Đokovića činili "veliku trojku" svetskog tenisa u prethodnim decenijama.

Pomalo neverovatno zvuči podatak da je prošlo tačno četvrt veka da bitku za trofej u Melburnu ne biju Španac ili Švajcarac.

Naime, 1999. godine je Rodžer Federer ispao u prvom kolu kvalifikacija za grend slem u Melburnu, pa je miljenik ljubitelja tenisa od 2000. pa sve do 2020. godine igrao u Australiji bez prestanka i osvojio ga šest puta.

Sa druge strane, Rafael Nadal je debitovao na prvom grend slemu u sezoni 2004. godine, kada je stigao do trećeg kola, a AO je propustio samo još 2006. i 2013. godine.

Uspeo je španski as da dođe do titule 2009. i 2022. godine, ali ga sada neće biti u Melburnu jer oseća bol i želi da oporavi telo do omiljenog Rolan Garosa.

Dva člana "velike trojke", sastali su se četiri puta na prestižnom takmičenju, a tri puta je pobedio Nadal.

Slavio je "bik sa Majorke"u finalu 2009, kao i u polufinalu 2012. i 2014 godine, dok je Federer trijumfovao u finalu 2017. godine.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)