BUGARI SLAVE! Dimitrov pobedio Runea i osvojio turnir u Brizbejnu

Filip Milošević

07. 01. 2024. u 10:54

Bugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je ATP turnir u Brizbejnu, pošto je danas u finalu pobedio Danca Holgera Runea 7:6 (7:5), 6:4.

БУГАРИ СЛАВЕ! Димитров победио Рунеа и освојио турнир у Бризбејну

Tanjug/AP

Meč je trajao dva sata i 17 minuta. Ovo je bio treći međusobni duel bugarskog i danskog tenisera, a drugi trijumf Dimitrova, koji je nalazi na 14. mestu ATP liste. Rune je osmi teniser sveta.

Bugarin je trijumfom u Brizbejnu stigao do devete titule u karijeri, a prve u ovoj godini. Rune je ostao na četiri osvojena ATP trofeja. Dimitrov je drugi put u karijeri trijumfovao u Brizbejnu, pošto je ovaj turnir osvojio i 2017. godine.

U prvom setu igralo se gem za gem, a Bugarin je ovaj deo meča dobio u taj-brejku rezultatom 7:5. Dimitrov je u sedmom gemu drugog seta napravio brejk i poveo 4:3. Bugarin je potom stigao do vođstva od 5:3, a onda je u devetom gemu propustio dve meč lopte. Rune je smanjio na 5:4, a onda je Dimitrov na svoj servis stigao do pobede.

Bugarin je za trijumf u Brizbejnu osvojio novčanu nagradu od 94.320 dolara i 250 poeena za ATP listu, dok je Runeu pripalo 55.035 dolara i 165 poena.

ATP turnir u Brizbejnu igrao se za nagradni fond od 661.585 dolara.


BONUS VIDEO: ŠOU: Nole zasvirao saksofon na koncertu hrvatskog muzičara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!